E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBosphorus Capital İtalyanlara satıldı---

Bosphorus Capital İtalyanlara satıldı

Bosphorus Capital İtalyanlara satıldı
22 Ocak 2015 - 11:38 borsagundem.com

İtalyan varlık yönetim şirketi Azimut, Notus Portföyden sonra Bosphorus Capital’in yüzde 70’ni satın aldı

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Notus Portföy’ü satın alan Azimut Holding,  Bosphorus Capital Portföy Yönetimi’nin yüzde 70’ni satın aldı. İtalyan bağımsız varlık yönetimi şirketi Azimut, dün Bosphorus Capital Portföy yönetimi ile varlık yönetimi alanında bir ortaklık başlatmak için bir yatırım sözleşme ve hissedarlar anlaşması imzaladı. Bosphorus Capital Portföy, 13 Ocak 2015 tarihli SPK Bülteni’nde ortaklık yapısının değiştiğini duyurmuştu. Ebru Göktan yüzde 5.56 oranındaki payını Mustafa Doğan’a devretmişti. Ortaklık yapısında meydana gelen değişiklik sonrası Mustafa Doğan yüzde 29.17 oranındaki pay ile şirketin en büyük ortağı konumuna gelirken, Tanju Günel yüzde 23.61, Murat Salar yüzde 23.61, Hüseyin Yener yüzde 23.61 oranında hissedar konumunda.
 
7.4 MİLYON EUROYA SATILDI

Borsagundem.com’un edindiği bilgilere göre SPK onayından sonra AZ International Holdings SA şirketin yüzde 70 hissedarı ve hakim ortağı konumuna gelecek. İşlemlerin tamamlanmasının ardından AZ International Holdings SA, Bosphorus Capital Portföy’ün yazde 70 hissesine 7.4 milyon euro (Yaklaşık 20 milyon lira) ödeyecek.
Bu rakam hedeflerin tutmasına ve anlaşmanın tamamlanması tarihindeki nakit pozisyonuna göre ayarlanabilecek.

TÜRKİYE’DE LİDER OLMAK İSTİYOR

Satış sözleşmesi imzalandıktan sonra konuşan Azimut CEO’su Pietro Giuliani, “AZ Küresel Fon Yönetimi Çözümleri ile birlikte pazar erişimi ve Notus’un satış yetenekleri kaynaştırılarak, Türk pazarında lider bir oyuncu olma arzuluyoruz” dedi.
Operasyon sonucunda Group Azimut'un Türkiye'deki varlıkları 2 milyar liranın üzerine çıkacak. Buna AZ Global Sukuk Fund ve UCITS'nin İslami tahvilleri ve AZ Fund Lira'nın 620 milyon TL'lik büyüklüğü de dahil olacak.

Azimut Portföy'in ticari ve sanayi olarak AZ Notus Portföy Bosphorus ve Azimut Capital Porfoy'ün entegre edilmesi Türkiye'nin en büyük bağımsız operatörünün vücut bulmasını sağlayacak.

2014 YILINDA NOTUS PORTFÖY’Ü ALMIŞTI

İtalyan varlık yönetim şirketi Azimut Holding,1.5 milyon euro nakit ve 800 bin euro katkı ile Türk özel portföy yönetim şirketi Notus Portföy Yönetimi’nin yüzde 70 hissesini 18 Mart 2014 tarihinde almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)