İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yılbaşından bu yana yüzde 100 kazançlar ve prim potansiyeli

19 Ağustos 2023, 09:02 - -

Yılbaşından bu yana 7 hisse yatırımcısına yüzde 100 ve üzerinde kazandırdı. Peki, kazandıran hisseler prim potansiyelini sürdürüyor mu? Bu yazıda en fazla kazandıran hisselerin değerleme oranlarını inceledim.

Yatırım dünyası, fırsatlarla dolu bir deniz gibidir; bazen durgun, bazen coşkulu, ancak her zaman hareketlidir. Bu yazıda, yılbaşından bu yana yatırımcılara yüzde 100'ün üzerinde kazanç sağlayan 7 hisse senedini ele alacağım. Bu hisselerin yatırımcılarına neden böylesine yüksek getiriler sağladığına ve gelecekteki potansiyellerine odaklanacağız.

EN FAZLA KAZANDIRAN HİSSELERİN DEĞERLEME ORANLARI

Yılbaşından bu yana hisse senetlerinin performansına baktığımda, yatırımcılara yüzde 100'ün üzerinde kazanç sağlayan hisselerin sayısının 7 olduğunu görüyoruz.

Bu yedi hissenin getirilerine ve değerleme oranlarına bakalım:

Borusan Mannesmann (BRSAN): Bu hisse yılbaşından bu yana yüzde 436,70 oranında getiri sağladı. Fiyat/Kazanç oranı 18.26 ve Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı ise 3,19 olarak görünüyor.

Oyak Çimento (OYAKC): Oyak Çimento, yılbaşından bu yana yüzde 203,28 getiri ile dikkat çekiyor. Fiyat/Kazanç oranı 11.41 ve Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı 7,26 olarak kaydedildi.

Alfa Solar Enerji (ALFAS): Alfa Solar Enerji, yılbaşından bu yana yüzde 181,59'luk bir kazanç sunuyor. Ancak dikkatleri üzerine çeken Fiyat/Kazanç oranı 39,58 ve Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı 28,36 olarak görünüyor.

İş Yatırım Menkul Değerler (ISMEN): İş Yatırım Menkul Değerler, yüzde 172,82'lik bir getiri sağladı. Fiyat/Kazanç oranı 8,22 ve Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı 5,80 seviyesinde bulunuyor.

Türk Traktör (TTRAK): Türk Traktör, yüzde 145,24'lük bir kazanç sağladı. Fiyat/Kazanç oranı 14,46 ve Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı 15,98 seviyesinde.

Migros Ticaret (MGROS): Migros Ticaret, yüzde 142,88'lik bir getiri sağladı. Fiyat/Kazanç oranı 15,74 ve Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı 10,87 seviyesinde.

Akçansa (AKCNS): Son olarak Akçansa, yılbaşından bu yana yüzde 115,57'lik bir getiri sağladı. Fiyat/Kazanç oranı 9.12 ve Piyasa Değeri/Defter Değeri oranı 4,69 olarak listelendi.

Bu hisselerin yatırımcılara neden yüzde 100'ün üzerinde kazanç sağladığını merak ediyor olabilirsiniz. Belirli bir dönemde bu kadar yüksek getiri sağlayan hisseler genellikle şirketlerin büyüme potansiyeli, sektördeki liderliği veya özel bir rekabet avantajı gibi faktörlere dayanır. Ancak gelecekte de aynı oranda kazanç sağlayacakları garantili değildir.

Sonuç olarak; kazandıran hisseler içerisinde Akçansa hem fiyat/kazanç oranı hem de piyasa değeri/defter değeri oranında öne çıkıyor.

YILBAŞINDAN BU YANA ENDEKSİN ALTINDA PERFORMANS GÖSTEREN DEĞERLEME ORANI DÜŞÜKLER

Birde yılbaşından bu yana getirisi endeksin altında kalan hisselere bakalım. Bu hisseler içerisinde Fiyat/Kazanç Oranı ve Piyasa Değeri/Defter Değeri Oranı düşük olan şirketler: Emlak Konut GMYO, Odaş Elektrik ve Şişe Cam. Bu şirketlerin fiyat/kazanç oranları 10’un altında ve piyasa değeri/defter değeri oranları ise 5’in altında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)