İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Üç sektör 21 şirket

08 Mart 2022, 15:37 - -

Borsada son açıklanan bilançolarda 8 büyüme kriterine göre yüzde 20 büyüyen, kârı bir milyarın üzerinde olan 21 şirket var ve bu şirketler üç sektörde yoğunlaşıyor: Demir Çelik, Enerji, Otomotiv

Emtiaların fiyatlarının aşırı yükseldiği bir dönemden geçiyoruz. Rusya’nın Ukraynayı işgali ile başlayan gerilim tüm emtiaların fiyatlarına yansıdı.

Fiyatlamalarda aşırı değerlemeler oluştu.

Öte yandan enflasyon yükseliyor.

Açıklanan bilançolarda güçlü şirketlere odaklanma dönemindeyiz.

Şirketlerin faaliyetleri sürüyor. Hisse yatırımcıları bu nedenle dalgalanmalarda moral bozmamalı.

Bu hafta bilançolardaki güçlü büyümeleri çıkardık. Bu büyüme rakamları sizler için bir referans olabilir. Ancak unutulmamalı ki şirketlerin büyümeleri tek başlarına yeterli değildir. Değerleme oranlarına da bakmalısınız.

Listedeki şirketler içerisinde Rusya ve Ukrayna’da yatırımı olanlar olumsuz etkilenecektir. Göz önünde bulundurulmalı.

Büyüme, şirketin bulunduğu alanda etkinliğini sürdürmesidir. Bir şirket farklı kriterlere göre büyüme sağlayabiliyorsa bunu sürdürülebilir de kılabilir.

Yatırımcı açısından önemli olan sürdürülebilir büyümedir.

Bu nedenle listede öne çıkan 21 şirket önemli. Bu şirketlerin ağırlıklı olarak demir çelik, enerji ve otomotiv sektöründe olduğu dikkat çekiyor.

Not: Listedeki şirketler özel olarak seçilmemektedir. Kriterleri sağlayan şirketler listelenmektedir. Şirketiniz iyi bir şirket olabilir ancak 8 büyüme kriteri ve 1 milyarın üzerinde yıllık kar koşulunu sağlamamışsa listede yer almayabilir.

Listedeki şirketler ve oranları şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakkı09 Mart 2022 19:58

    İlk üç sıra ürünlerine fahiş, abartılı, temelsiz zam yapanlar. Şirket değil de kırk haramiler gibiler.

  • Abuzzi ye a09 Mart 2022 17:46

    Şerefsizin önde giden soyguncuları, binde bir âlim yapmış, şirketler geri alim programına başlamısmis, al bakalim, yüzde onbeş_yirmi de totalda hissenin yüzde ellisini geç helebi de, alım yaptigini bilelim.

  • tip09 Mart 2022 09:42

    Gerçek halka arzlarda hisseler yükselmiyor. Magen de onlardan biri. Patronun elinde kalan  hisseler tavan tavan gidiyor.

  • BENCE09 Mart 2022 09:09

    Seltör ortalama PD/DD Ve de F/K oranları da tabloda yer almalıydı.

  • Magen08 Mart 2022 21:10

    Listede en iyi büyüyen ve kar açıklayan MAGEN ama halen halka arz fiyatı seviyelerinde. Naten ve Esen in yaptığı çıkışı yapamadı

  • Mevsim08 Mart 2022 20:06

    Bunlardan Bantaş ve polho yu ekledim listeme🙂

  • Metin08 Mart 2022 17:00

    Bir strateji uzmanı Borsa için şunu dedi...Kamyonun LASTİĞİ patlayacak...şöfor kamyondan atlayacak...bir elin tetikte olmalı lastik oatladıpı an kamyon dan atlayabilmelisiniz.. Tabi fırsat bulursanız...