İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Borsa 50’nin yıldızı bankalar

16 Kasım 2020, 10:55 - -

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi, 13 Kasım’da 1.291 puan seviyesine yükselerek tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Endeks değer kazanırken en fazla yükselen banka hisseleri oldu. Yabancıların alımları ile yükselişe geçen endeks hedefini yukarı taşıdı.

Endeksin 5 ve 20 günlük ortalamasına baktığımızda: En son 7 gün önce kısa dönemli hareketli ortalama, orta vadeli hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. Kısa dönemli hareketli ortalama, orta dönem hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için güçlü pozisyonunu koruyor.

TCMB’nin 19 Kasım tarihinde gerçekleştireceği faiz kararı bekleniyor. Bu süreçte hisselerde kar satışları gözlenebilir. Ancak hisse ve sektör bazında hareketlilik devam edecek.

BIST 100’de işlem hacmi en fazla artan 10 hisse

Borsa İstanbul’da 71 hisse senedinin işlem hacminde artış gözlendi. İşlem hacmi en fazla artan hisselere baktığımızda banka hisseleri, ulaştırma sektörü hisseleri öne çıkarken Tüpraş, Turkcell, Bursa Çimento ve Yataş hacmi artan hisseler içerisinde dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)