SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVEDE YATAY HAREKET EDİYOR-
SORU : Güler Yatırım Holding’in hissesini tutuyorum. İlerisi için seyir ne yönde gider? Gönderen : Murat12.02.2024, 21:32

Geçmişte yatırımcıların gayrimenkul yatırım otaklıklarına yönelik uzunca bir süre mesafeli bir duruşları oldu. Arada gelen alımlara rağmen bu ilgi sınırlı kaldı ve bir süre sonra tekrar yerini satışlara bıraktı. Bununla birlikte özellikle pandemi süreciyle birlikte gayrimenkul yatırım ortaklıklarına daha fazla ilginin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Artan gayrimenkul değerleri bu sektörde yer alan firmaların hem portföylerini hem de kârlılıklarını yükseltti. Bu artış yatırımcıların sektör hisselerine yönelmesini ve beraberinde fiyatların daha hızlı çıkmasını destekledi. BIST GMYO Endeksi Mart 2020’de en düşük 285,13 seviyesinde bulunurken son kapanışını 3.124’ten gerçekleştirdi. Geçen süre içinde yaklaşık 11 kat artış gerçekleştirdi. Aynı süre içinde Güler Yatırım Holding 40 kuruştan 13,50 TL’ye yükseldi. Hissenin değer artışı ise 33 katın üzerinde gerçekleşti. Hissenin fiyat artışına rağmen gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamasının altında seyrediyor. Özellikle son üç yılda kârda güçlü bir çıkış gerçekleştirirken açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet dönemindeyse yorgunluk belirtileri gösteriyor. Açıkladığı dönem sonu ana ortaklık kârı, hasılattaki büyümeye rağmen yüzde 6,24 geriledi. Şirketin kârlılığında gözlenen yavaşlamaya paralel hissenin fiyatı da bir yıldır çıktığı zirvesinde dalgalı bir seyir izliyor.

GULER YAT. HOLDING GLRYH

Alış0,00

Satış12,31

Gün İçi En Düşük12,08

Gün İçi En Yüksek12,44

PD/DD0,94

FK3,00

Fiyat12,31

Değişim-0,57%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI