SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZAYIF CİRO KÂRI DÜŞÜRDÜ-
SORU : Jantsa’nın düşüş nedeni nedir? Hissenin toparlanma ve ileri seviyelere çıkma durumu var mı? Hissenin önümüzdeki hafta ve aylarda durumu ne olur? Gönderen : Hatice Gülhan Özdemir10.05.2023, 19:09

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken hangi zaman aralığına yönelik fiyat hedeflendiğinin de netlik kazanması önelidir. Neticede uzun vadede yükselecek bir hissenin kısa vadede düşmesi pekala olası bir durumdur. Aynı şekilde kısa vadede çıkış sergileyen bir hissenin uzun zaman aralığında değer kaybetmesi de olasılık dahilindedir. Bu nedenledir ki yapılacak değerlendirmelerin hedef süreyle birlikte ele alınmasında yarar vardır. Tüm bunlardan ayrı olarak bireysel yatırımcıların gereksiz risklerden uzak durması açısından kısa vadeli beklentiler yerine uzun vadeli hedeflerle hareket etmesi doğru bir bakış açısı olacaktır. Jantsa, Mayıs 2019’dan bu yana yükselen ivmesiyle dikkat çekiyor. Arada yatay seyir ya da düşüşler olsa da günümüze kadar yükselen fiyatı ile öne çıktı. Hisse, Kasım 2022’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 157,94 TL’ye kadar çıksa da sonrasında kâr satışlarının daha etkili olduğu gözlendi. Şimdilerde de 87,95 TL’den işlem görüyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme gerçekleşen nakit temettüsü ile ilgili. 2013’ten bu yana düzenli temettü ödemesinde bulunan firma, 3 Mayıs 2023 günü hisse başına 2 TL nakit temettü verdi. Her yıl düzenli olarak kârını büyütmeyi başaran şirket, son açıkladığı ilk çeyrek mali tablolarında ise kârını yüzde 30 düşürdü. Satış gelirlerinin zayıf kalması kârın düşmesinde etkili oldu.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

JANTSA JANT SANAYI JANTS

Alış0,00

Satış301,25

Gün İçi En Düşük299,50

Gün İçi En Yüksek314,00

PD/DD7,41

FK53,54

Fiyat301,25

Değişim-2,82%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI