SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTEMETTÜ ÖDEMESİ DÜZENLİ -
SORU : Jants ne kadar temettü verecek? Elimde 1400 tane var. Kaç lira temettü alacağım? Gönderen : Ünsal 13.04.2020, 11:06

Jantsa, geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısında hisse başına brüt 4,70, net 3,99 nakit kâr payını 2 Nisan 2020 günü dağıtma yönünde karar aldı. Borsaya geldiği günden bu yana düzenli şekilde temettü ödemesinde bulunan firma, bu yıl da hissedarlarına kâr payını vermiş oldu. Hesabında 1400 adet hissesi bulunan bir ortağın alması gereken net kâr payı tutarı ise net 5.586 TL olacaktır. Diğer taraftan Ticaret Bakanlığı 31 Mart 2020 günü TOBB’a gönderdiği bir yazı ile şirketlerin özvarlıklarını güçlü tutabilmeleri için geçmiş yıl kârlarını dağıtmamaları, dağıtım tutarının ise 2019 yılı net dönem karının yüzde 25'ini aşmamasını istedi. Jantsa, öncesinde karar aldığı için temettü ödemelerini gerçekleştirdi. Ancak sonrasında genel kurul yapacak firmalar bu tavsiyeyi göz önünde bulunduracaktır. Benzer nitelikte BDDK da bankalara bu yıl kâr dağıtılmaması yönünde tavsiyede bulunmuştu. Halihazırda bankalar da tavsiye doğrultusunda kâr payı dağıtmayarak olağanüstü yedeklere aktarıyor. Koronavirüs salgınının ekonomi üzerinde ciddi bir tahribat bırakma riski karşısında firmaların zor duruma düşmemesi ve daha hızlı toparlanabilmeleri açısından geçmiş yıllarda elde edilen kârın yedeklerde tutulması önemli. Bu durum şirketlere belli bir güvence verecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak Jantsa’nın mali yapısı incelendiğinde istikrarlı bir gelir ve kâr büyümesine sahip olduğu görülecektir. Bununla birlikte virüs salgınından etkilenmemesi düşünülemez. Şirket yakın tarihli yaptığı açıklamada yüzde 49,99 iştiraki konumundaki JMW Jant’ın 15 Nisan’a kadar üretime ara verdiğini ve bu süreçte yıllık izinlerin kullandırılarak makina bakımlarının gerçekleştirileceğini ifade etti. Bunun dışında şirketle ilgili yapılan önemli bir açıklama bulunmuyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

JANTSA JANT SANAYI JANTS

Alış0,00

Satış325,00

Gün İçi En Düşük315,25

Gün İçi En Yüksek352,00

PD/DD8,00

FK57,76

Fiyat325,00

Değişim-6,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI