SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜRETİM KAPASİTESİ ARTTI-
SORU : Jantsa’ya yeni girdim. Arkadaş tavsiyesiyle. Hisse hakkındaki beklentilerinizi ve ne yapmam gerektiği konusunda aydınlatırsanız sevinirim. Günlük al sat yapan değilim. En az iki ay bir kağıt üzerinde beklemede kalıyorum. Gönderen : İsimsiz22.02.2021, 19:15

Borsada yapılacak işlemlerde farklı kanallardan bilgi edinilmesi olağan bir durumdur. Ancak son noktada yatırımcının kendi analizini yapması önemlidir. Zira bir şirketin güçlü mali yapıya sahip olması dahi tek başına o şirkete ortak olmak için eterli görülmemeli. Neticede güçlü mali performansa rağmen hissenin fiyatı daha fazla çıkmış ve fiyat pahalı olabilir. Bu nedenledir ki değişik kaynaklardan elde edilen bilgilerin son noktada mali analizinin yapılarak işleme konu edilmesinde yarar var. Jantsa gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran bir şirket. Son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artışını sürdürdü. Bununla birlikte hissenin fiyatının özellikle son bir yılda ciddi şekilde prim yaptığını görmekteyiz. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 35,12 TL’yi test ederken 10 Şubat 2021 günü 663 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 573,30 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geçen bir yıl içindeki fiyat artışı mali performansın çok üzerinde. Son işlem fiyatına göre piyasa defter değeri 19,20, fiyat kazanç oranı da 52,35 gibi oldukça yüksek bir oranda bulunuyor. Hissenin fiyatı kârından daha hızlı çıktı. Bunda yatırımcıların hisseye gösterdiği yüksek ilginin etkisi bulunuyor. Mevcut veriler karşısında hissede satış baskısının öne çıkma ihtimalini göz ardı etmemekte yarar var. Tüm bunlardan ayrı olarak Şirket 8 Şubat 2020 günü yaptığı açıklamada 2019 yılında aldığı teşvik belgesinin revizelerle birlikte 95 milyon TL’ye çıktığını duyurdu. Teşvik belgesi makina teçhizat yatırımını kapsıyor. Firma bu çerçevede 2020 sonunda 46,7 milyon TL yatırımda bulundu. Söz konusu yatırımlarla birlikte üretim kapasitesi yüzde 20,4 arttığını belirtti. İlerleyen süreçte yatırımların devamı kapasite artışının da sürmesine imkan verebilecektir.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

JANTSA JANT SANAYI JANTS

Alış0,00

Satış325,00

Gün İçi En Düşük315,25

Gün İçi En Yüksek352,00

PD/DD8,00

FK57,76

Fiyat325,00

Değişim-6,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI