SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Doğan Holding aldım. Sürekli zararına geri sattım. Hangi hisseyi almak lazım zararı kurtarmak için anlamadım. Ben hisseyi alıyorum aylarca bekliyorum, çıkmıyor, zararına satıyorum, hemen yükseliyor. Bu nasıl bir filim? Neler dönüyor anlamıyorum… Gönderen : Ali Ekber 26.03.2019, 22:15

Borsada uzun vadeli beklentilerle hareket etmek riski düşürmek açısından doğru bir yaklaşım tarzıdır. Fakat kazanmak için tek başına uzun vadeli beklentilerle hareket etmek yeterli değildir. Ayrıca yatırımda bulunulan şirketin gelir ve kârlılık noktasında büyümesi de önemlidir. Aksi taktirde büyümeyen hatta zarar eden bir şirkete yapılacak yatırımın neticesinde uzun süre beklemekle birlikte getiri elde etmek mümkün olmayacaktır. Nihayetinde uzun vadede hissenin yönelimini belirleyen şirketin mali performansıdır. Eğer şirket küçülen bir yapıya sahipse gerçekleştirilen yatırımın neticesinde kazanç elde etmek de hayli zor olacaktır. Yatırımcıların unutmaması gereken önemli husus küçülen firmalara değil büyüyen firmalara yatırım yapılması gerektiğidir. Aksi taktirde kâra değil zarara ortak olunur ki bunun neticesinde de getiri elde etmek mümkün olamayacaktır. Doğan Holding için de aynı bakış açısıyla hareket etmek gerekiyor. Uzun yıllar zarar eden Doğan Holding, 2018 faaliyet döneminde kâra geçse de söz konusu ana gelirin yatırım faaliyet kaleminden geldiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu durum ilerleyen süreçte aynı kârlılığın yakalanmasına imkan vermeyeceği gibi kârın devam edip etmeyeceği de belirsizliğini sürdürecektir. Tüm bunlara rağmen hissenin fiyatı özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan çıkışla birlikte nominal değerinin üzerine yükseldi. Fiyatın nominal değerinin üzerinde tutunması önemli. Çıkışın devam edebilmesi ise kârlılığın sürmesi ile yakından alakalı bulunuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hisseye yönelik yabancı ilgisinin de arttığını görebilmekteyiz. Yılın ilk günü halk açık kısmın yüzde 29,96’sı yabancı saklamasında bulunurken bu oran 12 Mart 2019 günü yüzde 37,74’e yükseldi. Yabancının artan ilgisi hissenin fiyatının nominal değerinin üzerine çıkmasında etkili oldu.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

DOGAN HOLDING DOHOL

Alış0,00

Satış14,21

Gün İçi En Düşük13,76

Gün İçi En Yüksek14,33

PD/DD1,20

FK3,92

Fiyat14,21

Değişim3,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI