SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR İLGİYİ DÜŞÜRÜYOR-
SORU : Zorlu Enerji’nin fiyatı 1,70’lere düştü. Daha düşer mi? Buradan girilir mi? Gönderen : Nadir Ercan24.01.2022, 21:23

Zorlu Enerji, 2000 yılından bu yana borsada işlem görmesine rağmen uzun vadede yatırımcısına kazandıran bir niteliğe sahip değil. Hissede arada çıkışlar olsa da devamı gelemiyor. Bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bırakıyor. Son olarak piyasadaki genel çıkışa uyumlu şekilde Mart 2020’de yükselen bir hareket sergilediyse de bu fazla uzun ömürlü olamadı. Ocak 2021’de düzeltilmiş verilerle 2,92 TL’ye kadar çıktı. Ancak devamı gelmedi ve yönünü aşağı çevirdi. Son bir yılda fiyatı geriledi ve şimdilerde 1,69 TL’den işlem görüyor. Şirketin en büyük sıkıntısı düzenli bir kârlılığı yakalayamamış olması .Son beş yılın ikisinde zarar ederken üçünde kâr açıklayabildi. Son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda yine zarar söz konusu. Yılın son çeyreğinde önemli bir gelişme olmaması halinde 2021 yıl sonu bilançosunda da zarar açıklaması gündeme gelecek. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararları yaklaşık 696 milyon TL. Şirketin zaman zaman kâr edebilmesi geçmiş yıllardaki birikmiş zarar tutarını azaltmakta. Bununla birlikte şirketin özsermayesinin sermayesinin altında bulunduğunu göz ardı etmemeli. Bu durum firmanın kârını güçlendirmesini zorunlu kılıyor. Kârda istikrarlı bir ivmenin yakalanamaması ister istemez yatırımcının hisseye yönelimini sınırlarken fiyatın da zayıf kalmasına sebep oluyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ZORLU ENERJI ZOREN

Alış0,00

Satış6,71

Gün İçi En Düşük6,53

Gün İçi En Yüksek6,94

PD/DD0,44

FK1,54

Fiyat6,71

Değişim0,90%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI