SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYÜZDE 1.067 ORANINDA BEDELSİZ VERECEK -
SORU : Qua Granite hissesinde kârdayım. Ne yapayım? Daha da çıkarsa bekleyeyim istiyorum. Gönderen : Ali Uzun26.04.2023, 18:25

Yatırımcıların borsada hareket ederken belirledikleri hedeflere göre işlem yapması doğru olandır. Bir hissenin neden alındığı önemlidir. Zira alım gerekçesi aynı zamanda satış gerekçesinin de dayanağı olacaktır. Şirketle ilgili yatırımcının beklentisi gerçekleşmişse satış için nedeni de var demektir. Öte yandan alınma gerekçesinin gerçekleşme ihtimalinin ortadan kalkması nedeniyle de satış gündeme gelebilir. Farklı senaryolar mümkündür ama asıl olan alım esnasında gerekçenin gerçekleşmesi ya da gerçekleşme olasılığının ortadan kalkıp kalkmadığıdır. Qua Granite, Nisan 2021’de borsada işlem görmeye başladı ve ilk yıl yatayda dalgalı bir seyir izledikten sonra güçlü bir çıkış sergiledi. Şubat 2022’de en düşük 11,07 TL’ye kadar inerken şimdilerde 82,50 TL seviyelerinde işlem görüyor. Arada geçen bir yılı aşkın sürede değer artışı yüzde 645 oranında gerçekleşti. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştirmeyi düşündüğü bedelsiz sermaye artırımıyla ilgili. Firmanın Yönetim Kurulu, 14 Nisan 2023 günü aldığı kararla 240 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 1.066,67 oranında bedelsiz artırma kararı aldı. Artırım sonrası şirketin sermayesi 2,8 milyar TL’ye çıkacak. Sermaye artırımı ile ilgili SPK’ya 19 Nisan günü gerekli başvuru yapıldı. Kurulun onayının ardından bedelsiz hisselerin verilme tarihi açıklanacak.

QUA GRANITE HAYAL YAPI QUAGR

Alış0,00

Satış4,45

Gün İçi En Düşük4,38

Gün İçi En Yüksek4,62

PD/DD0,24

FK0,86

Fiyat4,45

Değişim0,23%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI