SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası10 MİLYAR TL BORÇLANACAK-
SORU : QUA Granite yazın bedelsiz vererek bölünmüştü. O zamandan beri düşüyor. Sizce daha ne kadar düşer? Gönderen : Mehmet Bayrak29.12.2023, 08:13

Nisan 2021’de borsaya gelen QUA Granite, ilk bir yıl ağırlıklı olarak yatayda dalgalı bir seyir izledi. Hissenin fiyatı asıl çıkışını geçtiğimiz şubat ayından itibaren gerçekleştirdi. Hisse, 24 Şubat 2023 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 1 TL seviyesinde bulunurken geçtiğimiz temmuz ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 8,35 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde de 5,34 TL seviyesinde işlem görüyor. Şirket borsaya geldikten sonra iki defa bedelsiz sermaye artırımında bulundu. İlki Ağustos 2021’de gerçekleştirdiği yüzde 100 bedelsiz sermaye artırımı. İkincisi ise Temmuz 2023’teki yüzde 1.000 bedelsiz sermaye artırımı. Firma borsaya açıldıktan sonra nakit temettü ödemesinden ziyade bedelsiz sermaye artırımına öncelik verdiği anlaşılıyor. Benzer bir yaklaşımda bulunması halinde önümüzdeki yılı boş geçerken sonraki 2025 yılında bedelsiz sermaye artırımında bulunması sürpriz olmayacaktır. Kuşkusuz şirketin bedelsiz sermaye artırımında bulunması için kârlı yapısını sürdürebilmesi önemli. Qua Granite, son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde kâr açıklamakla birlikte dönem sonu kârını yüzde 41,82 oranında gerilettiği görülüyor. Hasılattaki yüzde 52 oranındaki artışa rağmen maliyet kalemi ile diğer giderler kaleminin daha yüksek artması esas faaliyet kârının gerilemesine sebep oldu. Bunlara ilave olarak finansman giderlerindeki artışla birlikte şirketin dönem sonu kârı yüzde 41,82 gerileyerek 635,6 milyon TL’ye indi. Böylece son üç yılda sürekli artan kârlılık yılın son çeyreğinde önemi bir değişiklik olmaması halinde bu yıl sonunda düşüşe dönmüş olacak. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştirmeyi düşündüğü borçlanmayla ilgili. Firma 30 Kasım günü yaptığı açıklamayla, yurtiçinde nitelikli yatırımcılara yönelik 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı için SPK’ya başvuruda bulunduğunu duyurdu.

QUA GRANITE HAYAL YAPI QUAGR

Alış0,00

Satış4,45

Gün İçi En Düşük4,38

Gün İçi En Yüksek4,62

PD/DD0,24

FK0,86

Fiyat4,45

Değişim0,23%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI