SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYURT DIŞI GELİRLERİ ZAYIF KALDI-
SORU : Arçelik uzun vade için düşünülebilir mi? Alım için hangi fiyatı önerirsiniz? Gönderen : Feyza Çetin 14.01.2024, 12:19

Bir şirketin mali verilerini ve sektördeki konumunu bilmek uzun vadeli yatırım için önemli bir referanstır. Neticede takip edilen şirket hakkında bilgi sahibi olunduğu ölçüde kazanç olasılığı da artacaktır. Bilginin boyutunu artırabilmek aynı zamanda kazancın riskini de minimize etmek anlamına gelecektir. Arçelik, sektöründe global ölçekte faaliyet yürüten bir yapıya sahip. Dünyanın farklı bölgelerinde satın almalarla bu güne kadar büyümesini sürdürdü. Söz konusu perspektifinde bir değişim olmaması halinde 2024 yılında da firma satın alımlarıyla yatırımcısının karşısına çıkması şaşırtmayacaktır. Firma geçtiğimiz yıl hedef Pazar olarak Amerika kıtasına işaret etmişti. Tüm bunlardan ayrı olarak Arçelik, gerçekleştirdiği yatırımlarla gelir ve kârlılığındaki büyümeyi sürdürüyor. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali tablolarda ise hasılattaki yüzde 53,14 oranındaki artışa paralel dönem sonu ana ortaklık kârı yüzde 45,87 artarak 2,57 milyar TL’ye çıktı. Veriler büyümenin enflasyonun altında kaldığını gösteriyor. Bunda yurt dışı satışlarının büyümesinin sınırlı kalmasının etkisi var. Satışları yurt içinde yüzde 97,66 oranında gerçekleşirken yurt dışında bu oran yüzde 35’te kaldı. Avrupa’daki durgunluk Arçelik’in yurt dışı satış gelirini sınırladı. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işçi sendikasının grev kararı alması oldu. Toplu iş görüşmelerinde zaman zaman grev ya da lokavt kararları alınsa da bu kararlar çoğunlukla uygulamaya girmeden tarafların anlaşmasıyla sonuçlanmakta.

ARCELIK ARCLK

Alış0,00

Satış168,20

Gün İçi En Düşük167,80

Gün İçi En Yüksek173,90

PD/DD1,93

FK16,26

Fiyat168,20

Değişim-0,36%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI