SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYENİ BİR ORGANİZASYONA GİDİLİYOR-
SORU : Şişecam 47 liranın altına düşüş yaşar mı? Hissenin yükseleceğini tahmin ediyorum ama hareket sanki zayıf. Sebebi nedir? Ne zaman yukarı yönlü güçlü bir çıkış yapar? Gönderen : Emir Kulu03.09.2023, 12:17

Hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken salt fiyat iniş çıkışlarını baz alarak değil şirketin ileriye dönük hedef ve beklentilerini göz önünde bulundurarak hareket edilmesinde yarar vardır. Neticede şirketin ileriye dönük hedefleri tespit edildiğinde fiyatın yönelimi hakkında da önemli bir ipucu edinilmiş olur. Şişecam ileriye dönük beklentisi güçlü şirketler arasında yer alıyor. Firma özellikle Mersin’deki yatırımlarıyla içinde yer aldığı sektörde büyümeye cevap verecek nitelikte konumlanıyor. Bu itibarla uzun vadeli beklentilerle hareket eden yatırımcılar açısından önemli alternatiflerden birisi olarak konumlanıyor. Öte yandan Şişecam’ın da içinde yer aldığı İş Bankası iştirakleriyle ilgili yakın tarihli önemli gelişme söz konusu. İş Bankası yüzde 100 iştiraki konumunda yeni bir şirket kurmayı ve iştiraklerini bu çatı şirket altında faaliyetlerini organize etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda İş Bankası’nın Şişecam’daki yüzde 50,93 oranındaki payı da yeni kurulacak firmaya devredilecek. Gerçekleştirilecek organizasyon değişikliği nedeniyle İş Bankasının yönetim hakimiyetinde bir değişim söz konusu olmayacak. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde özellikle son üç yılı geçkin zaman diliminde oldukça güçlü bir performans sergilediğini gözlemekteyiz. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 3,17 TL’ye kadar gerileyen hisse şimdilerde 53,35 TL’den işlem görüyor. Fiyat yükselen kanal içindeki hareketini sürdürüyor.

SISE CAM SISE

Alış0,00

Satış50,35

Gün İçi En Düşük48,80

Gün İçi En Yüksek50,75

PD/DD1,08

FK9,01

Fiyat50,35

Değişim3,39%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI