SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYABANCIYA SATIŞI YALANLADI-
SORU : Gersan Elektrik hissesi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz? Gönderen : Emre Akengin09.04.2023, 15:02

Gersan Elektrik’in sermayesinin yüzde 13,48’i Yüksel Kardeş’e ait bulunuyor. Kalan yüzde 86,52 pay ise yüzde 5’in altında ortaklar arasında dağılmış durumda. Borsada aracı kurumlardaki takas saklamada bulunan pay oranıysa yüzde 79 seviyesinde. Bu kısmın da aynı şekilde farklı aracı kurum saklamasında dağılmış olduğu gözleniyor. Şirketin büyük ortağı Yüksel Kardeş, borsada işlem görmeyen paylarını yerli ya da yabancı yatırımcıya satmak istiyor. Bunun için bir danışmanlık firmasıyla anlaşma yaptığını daha önce açıklamıştı. Satış gerekçesi olarak finansal veya stratejik ortaklık kurma amacı dile getirildi. Öte andan hissenin fiyatı özellikle 15 Şubat’tan başlayarak ciddi bir çıkış sergiledi. Fiyatı 15 Şubat günü en düşük 7 TL’yi test ederken 7 Nisan 2023 günü 21,14 TL’den kapanış yaptı. Geçen süre içinde değer artışı yüzde 202 seviyesinde bulunuyor. Yaşanan çıkışta hisselerin Amerikalı bir firmaya satılacağı yönündeki söylentilerin etkili olduğu ifade edilse de Gersan bu söylentiyi yalanladı. Hissenin fiyatında gözlenen yüksek oynaklık nedeniyle 5 Mayıs 2023 günü seans sonuna kadar hissede açığa satış ve kredili işlem yapılamayacak. Zayıf bir kârlılık sergileyen Gersan, 2022 faaliyet döneminde kârını yüzde 543 oranında artırması ise yatırımcılar açısından dikkat çekici bir gelişme olarak görülüyor. Kârın büyümesinde satış gelirleri etkili oldu. Gelir ve kârdaki büyümenin devam etmesi hissenin fiyatını desteklemesine önemli bir katkı sunacaktır.

GERSAN ELEKTRIK GEREL

Alış0,00

Satış41,92

Gün İçi En Düşük41,50

Gün İçi En Yüksek44,42

PD/DD7,47

FK0,00

Fiyat41,92

Değişim-2,15%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI