SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıVERİLER KÂRIN ARTACAĞINA İŞARET EDİYOR-
SORU : Penta Teknoloji’nin hali ne olacak? Zarardayım ve ne zaman çıkacağı hakkında hiç bilgim yok. Bilgi alabilir miyim? Gönderen : Onur Can08.11.2023, 16:12

Mayıs 2021’den bu yana borsada işlem gören Penta Teknoloji, geçen süre zarfında oldukça dalgalı bir seyir izledi. Hisse, düzeltilmiş verilerle ilk açılışını 3,55 TL’den gerçekleştirirken Ekim 2022’de zirvesi 86,55 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla birlikte gerileyen hisse şimdilerde 19,96 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yaşanan iniş çıkışlara rağmen hissenin halka arz seviyesinin yüzde 462 üzerinde işlem görüyor. Bilişim ve yazılım alanında faaliyet yürüten Penta Teknoloji’nin istikrarlı bir büyümeye sahip olamaması ise önemli bir sorun olarak görülmeli. Geride kalan altı yılda bazen artan bazen azalan bir kârlılık sergiledi. Şirket 2021 yılında zarar açıklarken geçtiğimiz yıl kayda değer bir kâr artışı gerçekleştirdi. Geçmiş dalgalı seyre rağmen son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde kârdaki artışın sürmesi ise dikkat çekiyor. Firma, bugüne kadar iki yıl üst üste kârını büyütmeyi başaramadı. Mevcut ivmenin yılın son çeyreğinde de sürmesi halinde yıl sonunda da kârdaki büyüme devam edebilecek. Böylesi bir durumda iki yıl üst üste kârını arttırması mümkün olacak. Firmanın kârlılığındaki olumlu seyir ise alıcı ağırlıklı bir piyasanın oluşmasında önemli bir katkı sunabilecek.

PENTA TEKNOLOJI URUNLERI DAGITIM PENTA

Alış0,00

Satış18,51

Gün İçi En Düşük18,37

Gün İçi En Yüksek18,93

PD/DD2,86

FK37,21

Fiyat18,51

Değişim-1,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI