SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE KAZANDIRMADI-
SORU : Bizim Mağazaları ile ilgili görüşlerinizi öğrenmek isterim. Neden düşük seviyelerde? Gönderen : Süleyman Gündüz31.05.2023, 18:40

Hisse senetlerinin fiyatı sürekli hareket halindedir. Bununla birlikte fiyat uzun vadede şirketin mali yapısıyla uyumlu bir yönelim sergiler. Eğer şirket gelir ve kâr büyümesi gerçekleştiriyorsa hissenin değerinde de buna paralel olarak artış beklenmeli. Öte yandan zarar üreten ya da kârı gerileyen bir finansal yapı söz konusuysa bu taktirde de fiyatta düşüş yönlü bir hareket gözlenecektir. Bizim Mağazaları’nın mali performansı incelendiğinde özellikle geçtiğimiz yıl kârında kayda değer bir artış gerçekleştirdiği görülmekte. Ancak son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde ise zarar söz konusu. Satışlarındaki artışa rağmen esas faaliyet dışı giderler ve finansman giderlerinden kaynaklı dönem sonunda zarar oluştu. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse her ne kadar son beş yılda daha iyi bir performans sergilemiş olsa da yeterli olduğunu söylemek hayli zor. Şirketin borsaya geldiği Şubat 2011’deki ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilerle 16,36 TL’ye denk geliyor. Son işlem günü olan 31 Mayıs 2023 günü ise kapanışını 23,34 TL’den gerçekleştirdi. Arada geçen 12 yılı geçkin sürenin sonunda her ne kadar ilk işlem fiyatının üzerinde olsa da bunu yeterli görmek zor. Özellikle de enflasyonun aşındırma niteliği nazara alındığında yatırımcısının uzun vadede reel olarak zarar ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BIZIM MAGAZALARI BIZIM

Alış0,00

Satış39,26

Gün İçi En Düşük38,88

Gün İçi En Yüksek39,60

PD/DD5,10

FK9,31

Fiyat39,26

Değişim0,20%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI