SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE DÜŞÜK PROFİLLİ ÇIKIŞ -
SORU : Turkcell’e yatırım yapmak için doğru bir zaman mı? Getiri için kısa veya uzun vadede beklentileri nelerdir acaba? Gönderen : Hakan Yıldız25.01.2022, 14:05

Yeri geldikçe belirttiğimiz gibi borsada yapılacak alımlarda uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi doğru bir bakış açısıdır. Kuşkusuz her yatırımcının farklı bakış açısına göre hareket ederek getiri elde etmesi mümkündür. Bu çerçevede kısa vadeli hedeflerle de işlem yapılabilir. Ancak bu yaklaşım tarzında profesyonellerin daha avantajlı olduğunu hatırlatmakta yarar var. Bireysel yatırımcıların sahip olduğu imkan ve piyasaları takip etmedeki güçlükler bir arada değerlendirildiğinde uzun vadede büyüyen şirketlere yatırım yapması daha yerinde olmakta. Turkcell’in fiyat seyri takip edildiğinde uzun vadede yükselen bir ivmesi olduğu gözlense de bunun yatırımcı için yeterli olduğu söylenemez. Zira çıkış ivmesi düşük seyirde ilerliyor. Bu da özellikle enflasyonist bir ortamda kârın nominal olarak büyümesine rağmen reel olarak erimesine sebep olmakta. Şirketin son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosundaki kâr artışına da bu çerçevede değerlendirmeli. Bilançodaki kâr rakamı 3,6 milyar TL olurken artış yüzde 24,14’e denk geliyor. Henüz yıl sonu bilançosunu açıklamayan şirketin aynı performansı sergilemesi halinde yıl sonu kârının açıklanan enflasyon oranının gerisinde kalma ihtimali hiç de düşük değil. Böylesi bir ihtimalde şirketin kârının reel olarak büyümediği sonucuna varılacaktır. Kârda reel büyümenin yakalanamaması hissedeki çıkış ivmesinin de düşük profille gerçekleşmesine yol açıyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

TURKCELL TCELL

Alış0,00

Satış78,50

Gün İçi En Düşük77,15

Gün İçi En Yüksek79,60

PD/DD1,41

FK13,76

Fiyat78,50

Değişim0,26%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI