SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜÇ YILDA İKİNCİ BEDELLİ-
SORU : Emek Elektrik neden zararda? Yıl sonunda kara döner mi? Dönerse fiyatı nasıl etkiler? Gönderen : Salih Demir24.01.2024, 18:43

Yatırımcıların risklerini dağıtmak adına farklı sektörlerden farklı şirketleri portföylerinde dahil etmesi doğru bir yaklaşımdır. Ancak kazanç elde edebilmek açısından bu yaklaşım tarzının tek başına yeterli olmadığını not etmek gerekir. Aynı zamanda portföye dahil edilen şirketlerin gelir ve kârlılıklarının da büyüdüğünün gözlenmesi şarttır. Büyümeyen ya da kâr etmeyen bir şirketin sadece portföy çeşitliliği amacıyla alınması uzun vadede getiriden ziyade zarara sebebiyet vereceği unutulmamalı. Emek Elektrik, geride kalan beş yılın ilk üçünde zarar ederken önce zararın azaldığı sonrasındaki iki yılda da kâra döndüğü gözlendi. Bununla birlikte son açıkladığı 2023 dokuz aylık mali verilerinde yine zarar söz konusu. Şirketin hasılatındaki yüzde 30’luk artışa rağmen dönem sonunda 26,9 milyon TL zarar yazmasında 140,2 milyon TL tutarındaki esas faaliyet dışı giderler etkili oldu. Söz konusu gidere daha yakından bakıldığında kalem altında yer alan kambiyo zararı ile faiz ve diğer giderlerin etkili olduğu gözlenmekte. Zararın kontrol altına alınabilmesinde yüzde 130 artarak 477,2 milyon TL’ye çıkan kısa vadeli yükümlülükleri azaltabilmek önemli olacaktır. Hissenin fiyat hareketi takip edildiğinde yatırımcının beklentisini koruduğu şeklinde yorumlamak yanlış olmayacaktır. Zira hissenin fiyatı geride kalan yaklaşık beş yılda ciddi bir artış kaydetti. Mayıs 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 16 kuruşa kadar inerken şimdilerde 19,73 TL seviyesinde bulunuyor. Son beş ayda ise piyasadaki genel koşulların da etkisiyle zirvede yatayda dalgalı bir seyir izliyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleşen bedelli sermaye artırımı. Aralık ayında yüzde 100 bedelli sermaye artırımına giderek ödenmiş sermayesini 150 milyon TL’ye çıkardı. Bundan önce de 2021 yılında yüzde 208,64 oranında bedelli sermaye artırımına gitmişti.

EMEK ELEKTRIK EMKEL

Alış0,00

Satış14,99

Gün İçi En Düşük14,83

Gün İçi En Yüksek15,30

PD/DD1,88

FK0,00

Fiyat14,99

Değişim-0,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI