SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Tek-Art Turizm hissesini zarara rağmen satalım mı? Hisse için ne öneriyorsunuz? Al potansiyeli var mı yoksa zararımıza bakmadan satalım mı? Gönderen : Mehmet Tas12.05.2019, 14:53

Borsada işlemde bulunurken karar vermede asıl belirleyici olan beklentilerdir. Hisseyle ilgili uzun vadeli beklenti şirketin mali yapısıyla doğrudan bağlantılıdır. Firmanın gelir ve kârlılığında gerçekleştireceği istikrarlı büyüme hissenin çıkış potansiyelini artırırken zarar ya da kârda daralma hissenin fiyatı üzerinde baskıya yol açacaktır. Öte yandan uzun süre küçülen bir şirketin gelir ve kârlılığını artıracağına dair görülecek ciddi sinyaller ise yatırımcıların değerlendirmesi gereken önemli fırsatlar yaratabilir. Tek-Art Turizm’i değerlendirirken de bu genel yaklaşım tarzından sapmamakta yarar var. Turizm sektöründe yer alan şirket, geçtiğimiz yıl 55,4 milyon TL zarar açıkladı. Esas faaliyetlerden dolayı da zarar eden firmanın dönem sonunda zararının artmasında finansal giderler kalemindeki artışın etkisi hissediliyor. Mali performansındaki düşük seyir hissenin fiyatını olumsuz yönde etkilerken nominal değerinin altında kalmasına yol açıyor. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişmeyse yüzde 100 iştirakleri olan May Boya ile Karadeniz Gazetesi’nin bünyeye dahil edilecek olmasıyla alakalı bulunuyor. Herhangi bir faaliyeti olmayan iki iştirakin sahip olduğu gayrimenkullerin kira geliri bulunuyor. Öte yandan bu gayrimenkuller üzerinde proje geliştirilebileceği belirtilerek daha hızlı karar alınma mekanizması oluşturabilmek için bünye içine almak gayesi ile birleşileceği belirtildi. Diğer taraftan şirketin Alaçatı’da bulunan Resort Zigana Alaçatı Hotel’in satılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şirket konuyla ilgili yeni bir gelişmenin olmadığını belirtti.

TEK-ART TURIZM TEKTU

Alış0,00

Satış4,14

Gün İçi En Düşük3,99

Gün İçi En Yüksek4,13

PD/DD0,64

FK0,00

Fiyat4,14

Değişim3,76%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI