SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTAŞINMAZLARIN DEĞERİ GERİLEDİ-
SORU : Akiş GMYO’nun yaptıkları ve yatırımlarıyla ilgili bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Hasan Köse28.01.2024, 18:02

Gayrimenkul yatırım ortaklıkları genellikle alışveriş merkezleri, ofis binaları ve konut projeleri gibi gayrimenkullere yatırım yapmakta. Gayrimenkul sektörü, ekonomik koşullar ve kentsel gelişim planları gibi farklı etkenlere bağlı olarak gelişim kaydedebilmekte. Sektördeki firmaların bir kısmı gelirlerini ağırlıklı olarak kiraya dayandırırken kimisi de konut imalatı ve satışına dayandırmakta. Şüphesiz karma gelir oluşturanlar da söz konusu. Ağırlıklı olarak kira gelirine dayalı faaliyette şirketin ileriye dönük gelişim seyri aşağı yukarı belli olurken inşaat imalatı ve satışında daha ziyade dalgalı bir kârlılık gündeme gelebilmekte. Akiş GMYO ağırlıklı olarak sahip olduğu projelerden elde ettiği kira gelirine ilave ara ara sattığı taşınmazlarda da gelir elde edebilmekte. Ağırlıklı olarak kira gelirine sahip olması aynı zamanda düzenli ve öngörülebilir bir gelire sahip olduğu şeklinde değerlendirmeli. Taşınmaz satışlarının gerçekleştiği dönemlerde ise gelir ve kârlılık yukarı taşınabilmekte. Şirket son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde hasılatındaki artışa rağmen dönem sonunda kârını yüzde 6,76 düşürerek 2,52 milyar TL’ye geriletti. Kârın düşmesinde sahip olduğu taşınmazların gerçeğe uygun değerlemesindeki düşüş etkili oldu. Tüm bunlardan ayrı olarak firma 25 Ocak günü 1 milyar TL’ye kadar tahvil ihraç etmek için karar aldığı ve SPK’ya başvuruda bulunduğu, belirtildi.

AKIS GMYO AKSGY

Alış0,00

Satış17,23

Gün İçi En Düşük16,45

Gün İçi En Yüksek17,44

PD/DD0,69

FK4,13

Fiyat17,23

Değişim4,81%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI