SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTAHSİSLİ İÇİN ONAY BEKLİYOR-
SORU : Kuvva Gıda gelecekte ne olur? Kârdaki artışa baktığınızda hisseyi nasıl görüyorsunuz? Gönderen : Osman19.04.2023, 21:58

Serve Film geçtiğimiz yıl temmuz ayında gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı ile unvanını “Kuvva Gıda Ticaret ve Sanayi Yatırımları A.Ş.” olarak değiştirdi. 1 Eylül 2022 gününden itibaren de borsadaki kodu “KUVVA” oldu. Şirketin unvan ve kodundaki değişikliğe rağmen öncesinde olduğu gibi Yakın İzleme Pazarında bulunuyor. Bununla birlikte satışlarında belli bir canlanma gözlenmekte. Şirket son beş yılın en yüksek satış gelirini elde etti. Ancak satış gelirindeki artışa rağmen kârında önceki yıllara göre belirgin bir farklılık bulunmuyor. Her ne kadar geçtiğimiz yıla göre kârında yüzde 101 oranında artış olsa da oluşan yıl sonu kârı 1,2 milyon TL. Bir önceki yıl ise bu rakam 607 bin TL idi. Satışlardaki artışa rağmen kârın fazla yükselememesinde 6,9 milyon TL tutarındaki finansman gideri belirleyici oldu. Şirketin borçluluk yapısındaki artış ister istemez finansman giderlerini artırıyor. Kuvva Gıda’nın satış gelirlerindeki artış kadar borçluluk yapısını kontrol altına alabilmesi önemli. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştirmeyi düşündüğü tahsisli sermaye artırımıyla ilgili. Geçtiğimiz ekim ayında ortaklardan Veysi Kaynak ve Şule Kaynak'a tahsis edilmek üzere sermaye artırımı gerçekleştirebilmek için SPK’ya başvuruda bulundu. Tahsisli sermaye artırımı ile 287,1 milyon TL nakit girişi hedeflenirken bu tutarın yatırımlarda değerlendirilmesi amaçlanıyor. Şirket ayrıca süresi dolması sebebiyle geçtiğimiz aralık ayında 55 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanını 125 milyon TL’ye çıkarabilmek için de SPK’ye başvuruda bulundu. Kurul ise arada geçen zaman dilimine rağmen henüz hem tahsisli hem de kayıtlı sermaye tavanının artırılmasına ilişkin karar vermiş değil. Şirket ise en son 2011 yılında yüzde 40 bedelli sermaye artırımına gitmişti.

KUVVA GIDA KUVVA

Alış0,00

Satış44,70

Gün İçi En Düşük45,20

Gün İçi En Yüksek46,00

PD/DD3,76

FK0,00

Fiyat44,70

Değişim-4,81%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI