SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSPK KABUL EDERSE İKİ YILDA İKİNCİ BEDELLİ -
SORU : KLGYO hissesinde daha ilk bedellinin parası dururken neden bir bedelli daha yapılıyor? Yatırımcıyı mağdur etmekten başka bir şey yapmıyorlar. SPK bu şirketi denetliyor mu? Gönderen : Cihat Topçuoğlu03.02.2022, 15:02

Firmalar ihtiyaçları olan nakdi iki yoldan temin edebilir. Bunlardan ilki mali kuruluşlardan kredi yoluyla ikincisi ise ortaklarından sermaye artışı şeklinde. Mali kuruluşlardan temin edilen fon daha maliyetli bir yana sahiptir. Özellikle güçlü mali yapıya sahip olmayan şirketlerin gerek kredi temin etmede karılaştıkları güçlükler gerekse borçlandıklarında karşılarına çıkan yüksek faiz oranları daha avantajlı olan bedelli sermaye artırımına yönlendirebilmekte. Kiler GMYO, Kasım 2020’de yüzde 400 bedelli sermaye artırımına gittikten sonra Aralık 2021’de de yüzde 125 oranında bedelli sermaye artırım kararı aldı. Henüz SPK’nın onaylamadığı ikinci bedelli sermaye artırımıyla masraflar düşüldükten sonra net 772,7 milyon TL nakit girişi sağlanacak. Firma bu tutarı devam eden inşaat projelerinde değerlendirmeyi düşünüyor. Öte yandan 20,6 milyon TL’sini borç ödemelerinde kullanmayı planlıyor. Borsada işlem gördüğü 2011 yılından bu yana hiç nakit temettü ödemesinde bulunmayan Kiler GMYO, Kurul’un kabul etmesi halinde iki yıl içinde iki defa ortaklarından nakit temin etmiş olacak. Şirket 2011 yılından bu yana sadece bir kez bedelsiz sermaye artırımına gitti.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KILER GMYO KLGYO

Alış0,00

Satış5,99

Gün İçi En Düşük5,88

Gün İçi En Yüksek6,50

PD/DD1,16

FK2,22

Fiyat5,99

Değişim-5,37%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI