SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON BEŞ YILIN EN İYİ İLK ÇEYREĞİ -
SORU : Oyayo hissesinin getirisini nasıl buluyorsunuz? Daha da gevşemesini bekliyor musunuz? Gönderen : Çağlar Durmuş09.08.2022, 01:36

Borsada işlem gören hisselerin piyasadaki gelişmelere bağlı olarak iniş ve çıkışlar gerçekleştirmesi olağan bir durumdur. Asıl önemli olan istikrarlı ve düzenli bir çıkışın yaşanabilmesi. Bunun için firmanın gelir ve kâr büyümesi sağlayabilmesi önemlidir. Oyak Yatırım Menkul Değerler, geçtiğimiz marttan bu yana inişli çıkışlı bir hareket sergiliyor. Bu durum sağlıklı bir piyasanın oluşumuna mani olduğu gibi panik ortamında yatırımcısının zarar görmesine de sebep olabilmekte. Son olarak 6 Temmuz 2022 günü en yüksek 11,10 TL’ye kadar çıkan hisse, buradan gelen satışlarla birlikte aşağıya kaydı. Son işlem gününde ise kapanışını 8,90 TL’den gerçekleştirdi. Firmanın geçmiş mali verileri takip edildiğinde kârını artırma noktasında zorlandığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Son açıklanan 2022 ilk çeyrek bilançosunda ise yatırımcısını daha fazla umutlandıran bir görüntü var. Şirket son beş yılın en iyi ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Bir önceki yılın ilk üç ayında zarar ederken bu yıl 5,3 milyon TL kâr elde etti. Aynı performansı sürdürmesi halinde yıl sonunda da önceki yıllarla kıyaslanmayacak bir kâr rakamı elde etme imkanı söz konusu olabilecek. Mevcut kârlılığa göre gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarının üzerinde hareket ediyor. Kârın artmaya devam etmesi ise hisseyi destekleyen bir unsur.

OYAK YAT. ORT. OYAYO

Alış0,00

Satış43,10

Gün İçi En Düşük41,80

Gün İçi En Yüksek45,50

PD/DD10,13

FK0,00

Fiyat43,10

Değişim-1,73%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI