SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıEDERİNİN DÖRT KATINA İŞLEM GÖRÜYOR-
SORU : Şu anda Oyayo’ya yatırım karlı olur mu? Getirisi kısa ve uzun vadede ne olur? Gönderen : Paşa Yılmaz13.10.2020, 21:04

Uzunca bir süre yatayda dalgalı seyirle hareket eden Oyak Yatırım Ortaklığı, özellikle geçtiğimiz şubat ayında yukarı yönlü sert bir harekette bulundu. Hissenin fiyatı 24 Şubat 2020 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 2,07 TL’yi test ederken sonrasında hızlı bir hareket gerçekleştirerek iki hafta içinde 8,83 TL’ye kadar çıktı. Fakat bu hızlı yükselişin devamı gelmediği gibi ulaşılan fiyat seviyesinde tutunması da mümkün olmadı. Gelen satışlarla aşağıya kayan hisse, son üç ayda yine yatayda bir hareket gerçekleştirmekte. Şimdilerde de 6,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesine rağmen şirketin net aktif değer tablosuna göre hisse başına net aktif değeri 1.62 TL. Bu tutar borsadaki işlem fiyatının hayli altında ve işlem fiyatının hayli yüksek olduğuna işaret etmekte. Bu seviyelerden hissede pozisyon almak için ileriye dönük şirketle ilgili çok ciddi bir beklentinin gerektiğini not etmek gerekiyor. İktisadi bir dayanağı olmadan sadece spekülatif beklentilerle gerçekleştirilecek alımlar ise getiriden ziyade zarar olasılığını öne çıkaracaktır. Öte yandan şirket son açıkladığı 2020 altı aylık bilançosunda kârını düşürdü. Geçen yıl kârını artıran şirketin ikinci yarıda performansını güçlendirebilmesi önemli. Aksi taktirde bu yıl sonunda da kârının düşmesi gündeme gelecektir. Uzun vadede gelir ve kârı artan firmaların takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

OYAK YAT. ORT. OYAYO

Alış0,00

Satış43,10

Gün İçi En Düşük41,80

Gün İçi En Yüksek45,50

PD/DD10,13

FK0,00

Fiyat43,10

Değişim-1,73%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI