SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYATI AKTİF DEĞERİNİN HAYLİ ÜZERİNDE-
SORU : Oyayo’da sizce ne olur önümüzdeki dönemde? Bir senedir bu kağıttayım. Aldığım yere geri geldi. Gönderen : Samed Çakmak 09.08.2021, 14:17

Borsada işlem gören hisselerin fiyatı uzun vadede şirketin mali yapısıyla uyumlu bir ivme sergiler. Zaman zaman finansal yapıyla işlem fiyatı arasındaki makasta açılmalar gözlense de bir süre sonra ahengin yakalandığı görülecektir. Neticede uzun vadede belirleyici olanın firmanın mali yapısı olduğu göz ardı edilmemeli. Şirket kâr ettiği ve bu kârı büyütebildiği ölçüde yatırımcıların ilgisi şirkete yönelirken zarar etmesi halinde de uzaklaşmasına sebep olacaktır. Oyak Yatırım Ortaklığı’nı da bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Uzun süre yatayda dalgalı bir seyir izleyen hisse, zaman zaman yukarı yönlü hareketi olsa da devamını getiremedi. Son hareket ise Mayıs 2019’da başladı ve düzeltilmiş verilerle Ocak 2021’de 12,75 TL’ye kadar çıktı. Test edilen bu zirvenin ardından hissede satış baskısı daha ağır bastı ve şimdilerde 7,19 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissenin 6.00-6,50 TL seviyelerinde güçlü bir desteği bulunması mevcut seviyelerde alıcıların güçlenmesine imkan veriyor. Ancak şirketin pay başına net aktif değerinin 1.80 TL olduğunu hatırlatmakta yarar var. Mevcut işlem fiyatı 7,19 TL ile kıyaslandığında aradaki farkın hayli fazla olduğu göz ardı edilmemeli.

OYAK YAT. ORT. OYAYO

Alış0,00

Satış43,10

Gün İçi En Düşük41,80

Gün İçi En Yüksek45,50

PD/DD10,13

FK0,00

Fiyat43,10

Değişim-1,73%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI