SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSEKİZ YIL SONRA TEMETTÜ VERECEK-
SORU : Bagfaş’ın borsadaki yükselişi ne zaman başlayacak? Tutalım mı satalım mı? Karar veremiyorum. Gönderen : Güven Çalışkan26.03.2023, 18:46

Borsada işlem gören hisselerin fiyatı yatırımcıların arz ve talep dengesine bağlı olarak değişebilmektedir. Alıcı ve satıcının yönelimi fiyatın oluşumunda önemli bir faktördür. Yatırımcıyı harekete geçiren ise farklı sebepler olabilmektedir. Bagfaş’ın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde arada uzun sürelere yayılabilen düzeltmeler olsa da yükselen bir ivme öne çıkmakta. Hisse, son olarak Mart 2019’da düzeltilmiş verilerle 1,71 TL’ye kadar indikten sonra yükselen bir trend gözlendi. Geçtiğimiz aralık ayında en yüksek 47,84 TL’ye kadar çıkarken son işlem gününde kapanışını 29 TL’den gerçekleştirdi. Hisse zirvesinin hayli gerisine düşmüş olsa da dört yıl önceki seviyesinin yaklaşık 17 kat üzerinde bir fiyattan işlem görüyor. Hisse, gerçekleşen kâr realizasyonlarının ardından çıkış enerjisini bu güne kadar korumayı başrdı. Bagfaş geride kalan beş yıllık zaman diliminin ilk üçünde bir yıl zarar bir yıl kâr döngüsüyle hareket etti. Geride kalan iki yılda ise kârında istikrarlı bir artış söz konusu. Geçtiğimiz yıl ise kârını yüzde 605 oranında artırması ileriye dönük beklentileri güçlendiren bir olgu. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri makul seviyelerde bulunuyor. 2012 yılından bu yana üç defa bedelli sermaye artırımına giden şirket, son nakit temettü ödemesini ise 2015 yılında gerçekleştirdi. Uzun bir aradan sonra bu yıl nakit temettü ödemesi yapacağını duyururken ödeme hisse başına brüt 25 kuruştan olacak. Genel Kurul toplantısını 27 Mart günü yapacak olan şirketin nakit temettü ödeme tarihi de Genel Kurul Toplantısında netlik kazanacak.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BAGFAS BAGFS

Alış0,00

Satış25,02

Gün İçi En Düşük24,40

Gün İçi En Yüksek25,20

PD/DD0,72

FK0,00

Fiyat25,02

Değişim1,21%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI