SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSEKİZ AYDIR YATAYDA DALGALI-
SORU : Verusa Holding hissesinde yükselmesini bekleyelim mi? Yoksa daha çok zarar etmeden hisseleri satayım mı? Gönderen : Ökten14.03.2022, 16:06

Borsada işlem gören hisselerde çıkışlar kadar düşüşleri de olağan görmeli. Sorun şirketin mali yapısı ile uyuşmayan fiyat hareketleridir. Finansal yapı ile hisse fiyatı arasındaki makas zaman zaman açılsa da bir süre sonra bu ara kapanır. Kuşkusuz bazı zamanlar açıklığın kapanma beklenenden daha uzun sürebilir. Bu nedenledir ki hissenin fiyatı şirketin mali yapısına göre abartılı bir artış kaydetmişse satıcıların harekete geçerek kârlarını realize ettikleri gözlenecektir. Öte yandan fiyat mali yapısına göre düşük kaldığı noktada da alıcıların daha aktif olmaları beklenmeli. Verusa Holding, Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 12,65 TL’ye kadar indi. Şubat 2021’de 75,81 TL’ye kadar çıktı. Sonraki zaman diliminde de hissede düşüş hakim oldu ve şimdilerde de 53,45 TL’den işlem görüyor. Şirket geçtiğimiz yıl kârını yüzde 84,6 artırdı. Bu performans enflasyonun üzerinde bir artışa denk geliyor. Verusa Holding’in iştirakleri arasında farklı sektörlerden firmalar bulunuyor. Bu itibarla geniş bir yelpazeden gelir temin ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Firmanın kârındaki artışını koruyabilmesi son sekiz aydaki yataydaki dalgalı hareketin tekrar yukarı yönelme ihtimalini gündeme getirebilecektir.

VERUSA HOLDING VERUS

Alış0,00

Satış264,75

Gün İçi En Düşük258,50

Gün İçi En Yüksek269,50

PD/DD10,01

FK25,96

Fiyat264,75

Değişim0,95%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI