SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÖNDEN YÜKLEMELİ FİYATI HAZMEDİYOR-
SORU : Asuzu’nun tabloları incelendiğinde şatış ve net karda büyük bir artış olduğu halde hisse değeri enflasyona karşı duramadığı görülmekte. Finansal tablolardaki olumlu resmin hisse değerine yansımamasının kaynağı nedir? Gönderen : Hasan Yerebakan25.02.2024, 21:25

Hisse senedi fiyatlarının birçok farklı faktörden etkilendiğini unutmamak gerekir. Şüphesiz bu faktörler arasında belirleyici olan şirketin mali performansıdır. Bunun yanı sıra piyasa koşulları, sektörel trendler, makroekonomik göstergeler ve yatırımcı algısı gibi unsurları da not etmeli. Bu faktörler, hisse fiyatları üzerinde belirleyici olmakta. Tüm bunlardan ayrı olarak Asuzu’nun geçmiş performansına baktığımızda son iki yılda yükselen bir kârlılığı görmekteyiz. Açıkladığı 2023 dokuz aylık mali verilerinde de gelir ve kârda büyüme devam ediyor. Dönem sonu kâr artışı yüzde 98,07 oranında gerçekleşirken enflasyonun üzerinde bir büyüme yaşandı. Mali performanstaki olumlu seyir hissenin fiyatını uzun vadede büyüten bir etken. Bununla birlikte hisse, Ağustos 2022’de düzeltilmiş verilerle zirvesi 124,73 TL’yi test ettikten sonra yatay bir seyre döndü. Hissenin fiyatı Eylül 2021’de düzeltilmiş verilerle en düşük 4,90 TL seviyesinde bulunurken bir yıl içinde gerçekleştirdiği yüksek çıkış önden fiyat yüklemesi olarak nitelendirilebilir. Bunun neticesindedir ki Ağustos 2022’den bu yana ulaşılan fiyat seviyesinin sindirilmeye çalışıldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

ANADOLU ISUZU ASUZU

Alış0,00

Satış107,90

Gün İçi En Düşük106,60

Gün İçi En Yüksek111,90

PD/DD1,10

FK5,61

Fiyat107,90

Değişim-1,91%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI