SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPACAK-
SORU : MHR GMYO’nun bu seviyelerin daha da aşağısına gelme ihtimali var mı? Sürekli satış geliyor? Gönderen : Yılmaz Coşar13.12.2023, 17:30

Yatırımcının kârı yeterli gördüğü noktada satışa yönelmesi olağan bir durumdur. Netice hisselerin sürekli yükselmesi ya da düşmesi beklenmemeli. Normal şartlarda alıcı satıcı dengesine bağlı olarak dalgalı seyir kaçınılmazdır. Kuşkusuz şirket istikrarlı şekilde gelir ve kâr büyümesine sahipse hissenin fiyat istikameti uzun vadede yukarı yönlü olacaktır. Diğer taraftan küçülen ya da zarar eden bir yapı söz konusu ise bu taktirde de fiyatın istikameti yatay ya da aşağı yönlü olması şaşırtmamalı. MHR GMYO, ekim ayında ilk açılışını tavandan 4,73 TL’den gerçekleştirirken 26 Ekim 2023 günü en yüksek 8,36 TL’ye kadar çıktı. Bu seviyeden gelen satışların ardından hızlı bir düşüş yaşayan hisse, şimdilerde ise 4,71 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yaklaşık bir ayı geçkin süredir mevcut seviyelerde tutunma çabası öne çıkarken son iki günde satış baskısının daha belirgin şekilde öne çıktığı görülüyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin açıkladığı 2023 dokuz aylık mali verilerine göre hasılatı yüzde 90,18 artarken esas faaliyet kârındaki artış yüzde 78,72 ile 63,55 milyon TL’ye çıktı. Dönem sonu kârı ise diğer gayrimenkul yatırım ortaklıkları gibi taşınmazların değerlerinin artmasından kaynaklanmakta. Ancak buna rağmen firmanın dönem sonu kâr artışının yüzde 16,86 seviyesinde kaldığını not etmek gerekiyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise 8 Aralık 2023 tarihli. Söz konusu açıklamada Firma kentsel dönüşüm projeleri geliştirilmesi kapsamında Ataşehir’de toplam 6.324 metrekare büyüklükteki arsanın sahipleriyle kat karşılığı anlaşmaya vardığını duyurdu. Anlaşma gereği üretilecek bağımsız bölümlerin yüzde 55'i arsa sahiplerine yüzde 45'i MHR GMYO’ya ait olacak. Açıklamada bölgede diğer arsa sahipleriyle de görüşmelerin devam edildiği belirtildi.

MHR GMYO MHRGY

Alış0,00

Satış4,87

Gün İçi En Düşük4,85

Gün İçi En Yüksek4,92

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat4,87

Değişim-0,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI