E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'de altına hücumun nedeni ne?---

Çin'de altına hücumun nedeni ne?

Çin'de altına hücumun nedeni ne?
11 Mayıs 2024 - 20:39 borsagundem.com

UBS, Çinli yatırımcıların altın fiyatlarındaki artış noktasında iyimser olduklarını öne sürüyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Çin’de de altın talebi güçlü seyretmeye devam ediyor. UBS analistleri ise Çin'deki altın piyasasını etkileyen motivasyonları ve kalıpları inceliyor. Analistler, Çin’de altına yönelik genel tutumun oldukça olumlu ve temkinli olmakla birlikte iyimser olduğunun altını çiziyor.

UBS'in kısa süre önce Çin'e yaptığı ziyaret, altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve daha geniş ekonomik göstergelerden kopukluk konusundaki endişelere rağmen altına yönelik yaygın bir olumlu tutumu ortaya koyuyor.

Her düşüş alım fırsatı olarak görülüyor

Kısa vadede Çinli yatırımcılar arasında altın fiyatlarındaki her düşüşün daha fazla alım yapmak için fırsat olarak görülmesi gerektiği konusunda görüş birliği var. Altın fiyatlarına ilişkin gelecek beklentileri orta ve uzun vadede olumlu olsa da, birçok kişi kısa vadede bir istikrar dönemi öngörüyor. Bu kırılma, son zamanlarda yavaşlayan fiziki altın alımına olan ilgiyi yeniden canlandırabilir ve spekülatif ilgilerin uyum sağlamasına olanak tanıyabilir.

Fed ve belirsizlikler

UBS, altın fiyatlarındaki artış beklentilerinin Çinli piyasa katılımcıları arasında diğer alanlardaki katılımcılara kıyasla daha ılımlı olduğunu tespit ediyor. Bu temkinli duruş, kısmen ABD'den gelen güçlü ekonomik veriler ışığında Fed'in faiz oranlarında olası indirimlerine ilişkin belirsizliklerden kaynaklanıyor.

Temkinli görünüme rağmen Çin'in ilk çeyrekteki altın ithalatı, Çin Yuanı cinsinden ölçüldüğünde altın fiyatlarındaki yüzde 10'luk artışa direnerek güçlü kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte, merkez bankası tarafından yapılan altın alımları önemli ölçüde azalıyor ve Çin'in ilk çeyrekteki resmi altın alımları bir önceki yıla kıyasla önemli ölçüde düşüş gösteriyor. Bu durum Nisan ayında da devam etmiş ve resmi sektörün altın alımlarında olası bir azalmaya işaret etmişti.

Altının kilogram fiyatı 2.5 milyon lira sınırında

 

Altın yön değiştirdi!

 

Gram altında yön yukarı

 

Altının cazibesi artıyor: Yatırımlarda hızlı artış

 

Dünya Altın Konseyi: Stagflasyon riskleri artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ12 Mayıs 2024 12:20

    Çin liler yavaş ve düşünerek hareket eden bir topluluktur.Gelecekte 3.dünya savaşının an meselesi olduğunu ve dolar ve para tipi paraların aslında çöp olduklarını bilmektedirler.

  • borsacı12 Mayıs 2024 10:06

    çinliler yatırımın karın tadına bakmış zararında tadına bakacak .çünkü altında fiyat çinde degil ingilterede belirleniyor .deger fiyatı çin yuanı degil dolardır .

  • Turkogluturk13 Mayıs 2024 07:25

    Unuttugun tek sey son yillarda cin turkiye hindistan ve rusyanin fiziki altin talebinde patlama yaratmalari.borsa londrada oluyor ama fiat bu ulkeletin talebi ile artiyor.cunki turkiye merkez bankasi buyil icinde altin aliminda ilk 3 arasinda.yani altinin gidecegi yol bayagi uzun.

  • Tufan12 Mayıs 2024 09:33

    Dünya savaşına hazırlık. Altın her şartta tek geçer akçedir. Dünyanın neresine gidersen git altın geçer. Dolarlar ile kıçını silersin anca savaş çıktığında.