SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKARTAL’DAKİ ARAZİYİ ALMAK İSTİYOR-
SORU : Vera Konsept GMYO hakkında ne düşünüyorsunuz? Ucuz kaldığını düşünüyorum? Sizin hisse hakkındaki değerlendirmeniz nedir? Gönderen : Ahmet Şişek12.12.2023, 19:16

Hisse senetlerinin fiyatına yönelik farklı bakış açılarına göre farklı sonuçlara varmak mümkündür. Alıcı söz konusu hisseye yönelik beklenti sahibiyken satıcı ise mevcut fiyatı satış için yeterli görmektedir. Alıcıyı motive eden husus ileriye dönük hissenin değerleneceğine dair beklentidir. Eğer şirket gelecekte gelir ve kâr büyümesi sergileyecek yatırımlar ve projelere sahip ve bunların neticesinde sonuca ulaşacağına dair güçlü işaretler veriyorsa alıcının beklentisi için haklı bir zeminin varlığından bahsedilecektir. Aksi taktirde beklentinin gerçekleşme olasılığı da zayıflayacaktır. Vera Konsept GMYO, geçtiğimiz ekim ayında 15,78 TL’den halka arz olurken borsada işlem görmeye başladıktan sonra 16 Kasım 2023 günü en yüksek seviyesi 27,94 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışların etkisiyle yaklaşık bir aydır yatayda seyreden hisse, son işlem günü olan 12 Aralık 2023 günü kapanışını 22,96 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut seviyelerde alıcı ile satıcı arasında belli bir dengenin varlığından bahsetmek mümkün. Şirket geçtiğimiz yıl dokuz aylık mali tablolarında 650 milyon TL kâr açıkladı. Bu yılın dokuz aylık mali verilerindeki kâr ise 1,07 milyar TL. Dönem sonu kârın bu denli yükselmesinde yatırım amaçlı gayrimenkullerin 788,3 milyon TL değer artışıyla 272,7 milyon TL tutarındaki ertelenmiş verginin etkisi bulunuyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemi gelişme ise Kartal, Çavuşoğlu’nda bulunan 26.958 m2 büyüklüğündeki araziyle ilgili. Şirket, Özelleştirme İdaresi tarafından çıkarılan ihaleye katılırken 14 Aralık günü pazarlık görüşmeleri için davet aldığını belirtti. Açıklamalardan firmanın bu araziyi oldukça önemsediği gözleniyor.

VERA KONSEPT GMYO VRGYO

Alış0,00

Satış29,50

Gün İçi En Düşük28,92

Gün İçi En Yüksek30,06

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat29,50

Değişim-0,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI