SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRLA BİRLİKTE FİYAT DA YÜKSELDİ-
SORU : Odas için nasıl bir öngörünüz var? Hisseyle ilgili değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Mehmet Ergin28.12.2022, 17:51

Odaş 2022 yılı içinde güçlü çıkış sergileyen hisselerden birisi oldu. Fiyatı Şubat 2022’de en düşük 1,25 TL’ye kadar gerilerken aralık ayı içinde 12,66 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında piyasada gözlenen satışlarla birlikte gevşeyen hisse son işlem günü olan 28 Aralık 2022 günü ise kapanışını 10,58 TL seviyesinden gerçekleştirdi. Son bir ayı geçkin sürede hissedenin çıktığı seviyeleri hazmettiği görülüyor. Satıcıların son günlerde satış noktasında daha istekli durması hissenin fiyatının gevşemesinde etkili oluyor. Geride kalan dört yılın ilk üçünde zarar eden Odaş, geçtiğimiz yılsa kâra döndü. Son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarında da kârını büyüttüğü gözleniyor. Kârın artmasında satış gelirlerinin oldukça önemli bir etkisi bulunuyor. Gelirlerdeki artışın korunması halihazırda kalan geçmiş yıl zararların da kapanmasına olanak verecek. Öte yandan firmanın kârlı yapısını sürdürmesi bedelli sermaye artırım olasılığını da düşürecek bir diğer unsur olacak. Zira firma 2019, 2020 ve 2021 yıllarında bedelli sermaye artırımında bulundu. Tüm bunlardan ayrı olarak Odaş’ın son açıkladığı mali tablolarına göre gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri oldukça makul seviyede bulunuyor. Bu durum şirketin mali performansında olumsuz bir değişim olmaması halinde ilginin sürmesine olanak tanıyabilecektir.

ODAS ELEKTRIK ODAS

Alış0,00

Satış9,49

Gün İçi En Düşük9,30

Gün İçi En Yüksek9,56

PD/DD1,73

FK2,78

Fiyat9,49

Değişim1,28%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI