SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA İSTİKRARLI BÜYÜME FİYATI DESTEKLER-
SORU : Göltaş Çimento hissesinde küçük yatırımcı çok mağdur oldu. Bir yıldır düşüyor. Paramız pul oldu? Ne önerirsiniz? Gönderen : Ali Koçak07.02.2022, 19:21

Hisse senedi fiyatlarında çıkışlar kadar düşüşlerin yaşanması olağan bir durumdur. Sorun gerek düşüşlerin gerekse çıkışların abartıya kaçtığı noktalarda yaşanmakta. Zira abartılı çıkışlarda bu harekete kapılıp yukarıdan alımlar yapılabildiği kadar düşüşlerde panikle aşağıdan satışlar gündeme gelebilmekte. Böylesi durumlarda özellikle de bireysel yatırımcının zarara uğrama olasılığı artar. Göltaş Çimento’nun fiyat seyri takip edildiğinde 2021’in ilk çeyreğine kadar ciddi bir fiyat hareketi gerçekleştirdiği görülüyor. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 9,23 TL’ye kadar inerken Şubat 2021’de 87,04 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa satıcıların daha etkili olduğu bir süreç yaşandı. Bu zaman diliminde fiyatta ciddi bir düşüş gözlendi. Geçtiğimiz ocak ayında en düşük 36,10 TL’ye kadar geriledi. Şimdilerde de 39,28 TL’den işlem görüyor. Hisseyi özellikle tepe seviyelerinde alanların gelinen aşamada kayıpları hayli yüksek. Bu nedenle yatırımcıların alım yaparken hissenin fiyatıyla mali yapı arasındaki dengenin uyumlu olup olmadığını gözlemesi önemli. Gelinen aşamada göstergeler makul seviyede olsa da hâlâ geçmiş ortalamaların üzerinde bulunuyor. Bu durum hissenin mevcut seviyelerde tutunması ve yukarı yönelimini sürdürebilmesi için gelir ve kârda büyümesini devam ettirmesini gerekli kılıyor.

GOLTAS CIMENTO GOLTS

Alış0,00

Satış546,00

Gün İçi En Düşük539,00

Gün İçi En Yüksek650,00

PD/DD1,96

FK6,06

Fiyat546,00

Değişim-7,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI