SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA DÜZENSİZLİK HAKİM-
SORU : Duran Doğan Basım uzun vadede yatırıma uygun mu? Hisse daha ne kadar düşer? Gönderen : Ekrem İnce08.01.2024, 19:15

Bir şirketin uzun vadede yatırıma uygun olması büyüme ivmesini korumasıyla yakından bağlantılıdır. Neticede uzun vadeli beklentiyle hareket eden yatırımcılar, şirketin ileriye dönük artan gelir ve kârlılığını görmek ister. Bunun için de firmanın proje ve hedeflerini yakından takip ederler. Büyümeyi sağlayacak projelerin varlığı hisseye yönelik ilginin canlı kalmasına imkan verirken hissenin değerlenmesini destekler. Duran Doğan Basım ise düzensiz bir kârlılığa sahip. Şirket, geride kalan beş yıllık zaman diliminde bazen artan bazen azalan bir kârlılık sergilediği gibi zarar ettiği de oldu. Geçtiğimiz 2022 faaliyet döneminde kârı artırırken son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde ana ortaklık kârını yüzde 27,7 düşürdü. Kârın azalmasında zayıf seyreden hasılat artışına rağmen maliyet giderleri ile finansman giderlerindeki büyüme etkili oldu. Yılın son çeyreğinde önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da şirketin kârının zayıf kalması beklenmeli. Düşük kârlılık hisseye ilginin ister istemez sınırlı kalmasına yol açacaktır. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde de Mart 2023’ten bu yana yatay bir seyir gözlenmekte. Hissenin fiyatı Mart 2023’te düzeltilmiş verilerle en yüksek 59,55 TL’yi test ederken şimdilerde 49,02 TL seviyelerinde bulunuyor. Güçlü alımlar için şirketin gelir ve kâr büyümesini sürdürebilmesi önemli.

DURAN DOGAN BASIM DURDO

Alış0,00

Satış16,28

Gün İçi En Düşük16,23

Gün İçi En Yüksek16,70

PD/DD1,22

FK2,28

Fiyat16,28

Değişim-2,51%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI