SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA BÜYÜME SÜRÜYOR-
SORU : Reeder Teknoloji kaç zamandır aynı fiyatta oyalanıp duruyor. Ne zaman yükselecek? Gönderen : Olcay Yaşar19.12.2023, 19:23

Borsada farklı yaklaşım tarzlarıyla kazanç elde etmek mümkündür. Gün içi al sat yapanlar ya da birkaç günlük işlemler olduğu gibi haftalık ya da aylık bazda trendleri takip ederek kazanç elde etme yaklaşımında bulunanlar da vardır. Bu yaklaşım tarzını benimseyenler açısından şirketin mali yapısı ikinci plandadır ve hissenin fiyat dalgalanması daha önemlidir. Diğer taraftan şirkete ortak olma bakışıyla alıp uzun vadede kazanç elde etmeye çalışanlar da vardır. Bu yatırımcı kesimi için şirketin mali performansı önemlidir ve öncelikle takip edilmesi gereken bir veridir. Bu itibarla Reeder Teknoloji’nin fiyatını değerlendirirken yatırımcı profiline göre anlamı da değişkenlik gösterebilecektir. Borsada ilk açılışını 21 Eylül 2023 günü tavandan 10,23 TL’den gerçekleştiren Reeder Teknoloji, kasım ayında zirvesi 31,34 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen kâr satışlarının ardından gerilerken şimdilerde 25 TL’den işlem görüyor. Hisse, geçtiğimiz kasım ayında test ettiği zirvesinin gerisinde bulunmasına rağmen mevcut fiyatın üç ay önceki açılış fiyatının hayli üzerinde olduğunu not etmek gerekiyor. Son iki yılda yüksek kâr açıklayan firma, 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de ivmesini korudu. Hasılattaki artışa bağlı olarak dönem sonu kârını yüzde 107 artırarak 591,9 milyon TL’ye çıkardı. Firmanın büyüme ivmesini sürdürebilmesi ileriye dönük ilginin canlı kalmasına önemli bir katkı sunacaktır. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise gerçekleştireceği 2022 faaliyet döneminde ait Olağan Genel Kurul Toplantısı. Toplantı 22 Aralık 2023 günü gerçekleştirilecek. Yönetim Kurulu bilanço yapısının ve özsermayesinin güçlendirilmesi için oluşan kârı bünyede tutulmasını Genel Kurula teklif etti. Bu itibarla şirketin temettü ödemesinde bulunması beklenmemeli.

REEDER TEKNOLOJI REEDR

Alış0,00

Satış43,96

Gün İçi En Düşük43,70

Gün İçi En Yüksek45,60

PD/DD0,00

FK0,00

Fiyat43,96

Değişim-0,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI