SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA ARTIŞ, HİSSEDE SATIŞ VAR-
SORU : Tüpraş’ı bu seviyelerden alsam 2-3 yıl beklesem kazandırır mı? Sektörün lokomotifi diye bilinen bu hisse çok ucuz kalmadı mı? Gönderen : İbrahim Çam01.05.2023, 21:12

Borsada işlem gören hisselerin fiyat değişimi birçok parametreden etkilenebilmekte. Ancak uzun vadede fiyatı belirleyen ana unsur şirketin mali yapısıdır. Eğer gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran bir firma söz konusu ise hissenin değerlenmesi için uygun bir zeminin de varlığından bahsedilecektir. Tüpraş ile ilgili değerlendirmede bulunurken de ileriye dönük büyüme potansiyelinin ne olduğunu göz önünde bulundurmakta yarar var. Şirketin açıkladığı hedefler ve gerçekleştirdiği operasyonlar göz önüne alındığında ileriye dönük ciddi bir yapısal dönüşüm içerisinde olduğu gözleniyor. Firma enerji üretiminde sıfır karbon hedefi ile hareket ediyor ve 2030 yılına kadar bu konuda önemli bir mesafe almayı hedefliyor. Gerçekleşen yatırımlarına rağmen kârlılığındaki ciddi artış ise dikkatlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz yıl kârını 3,6 milyon TL’den 41,3 milyon TL’ye çıkardı. Açıkladığı 2023 ilk çeyrek mali tablolarda da kârdaki artış hızı korunuyor. Şirket yılın ilk çeyreğinde kârını yüzde 493 oranında artırarak 6,8 milyar TL’ye çıkardı. Kârın artmasında cirodaki büyüme etkili oldu. Aynı hızı koruması halinde yıl sonunda da güçlü bir kârlılık sağlamasına olanak verecek. Hissenin fiyatı ise piyasadaki genel düşüşe paralel satış baskısı altında bulunuyor. Yılbaşından bu yana yatayda dalgalı seyir satıcıları daha fazla öne çıkarmış durumda. Buna karşın şirketin kârlı yapısı karşısında alıcıların uzun vadede hisseye yönelik daha ilgili olması şaşırtıcı olmayacaktır.

TUPRAS TUPRS

Alış0,00

Satış192,10

Gün İçi En Düşük189,50

Gün İçi En Yüksek194,50

PD/DD0,26

FK0,99

Fiyat192,10

Değişim1,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI