SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKAPASİTEYLE ALAKALI ÇED RAPORU İPTAL EDİLDİ-
SORU : Koza Altın’ın FK ve PD değeri hakkındaki değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Doğan Şahin07.03.2024, 17:57

Fiyat/Kazanç oranı ve Piyasa Değeri/Defter Değeri şirketlerin finansal performansı ve piyasa değerinin anlaşılmasında sıklıkla kullanılan göstergelerdendir. FK oranı, şirketin hisse başına kazancına göre piyasa fiyatını gösterir. Yatırımcılar bu orana bakarak hissenin pahalı ya da ucuz olup olmadığı konusunda fikir sahibi olur. PD oranı ise, şirketin piyasa değerinin defter değerine oranını gösterir. Oran, şirketin varlıklarının piyasa tarafından nasıl değerlendirildiğini gösterir. Genellikle 1'den düşük PD oranı, şirketin defter değerine göre piyasada düşük değerlendirildiği anlamına gelir. Koza Altın’ın FK oranı 14,69 ve PD 5,65 seviyesinde bulunuyor. Her iki oran da sektör ortalamasının üzerinde seyrediyor. Bu itibarla yüksek fiyatlandığı şeklinde bir yorum gelebilir. Fakat bu durum aynı zamanda yatırımcının hisseye yönelik beklentisinin güçlü olduğu şeklinde de değerlendirilebileceğini unutmamak gerekir. Şirketin ileriye dönük beklentisinin güçlü olması ise büyüme potansiyeli ile alakalıdır. Şirketle ilgili yakın tarihli önemi gelişme ise Çukuralan Altın Madeni İşletmesiyle ilgili. Üçüncü kapasite artırımı projesinin ÇED raporunun mahkeme tarafından iptal edildiği duyuruldu. Koza Altın ise konuyu üst mahkemeye taşıyacak. Bununla birlikte iptale gerekçe olan eksikliklerin giderilerek sorunun aşılmasının da mümkün olduğu göz ardı edilmemeli.

KOZA ALTIN KOZAL

Alış0,00

Satış23,40

Gün İçi En Düşük22,98

Gün İçi En Yüksek23,74

PD/DD0,25

FK0,66

Fiyat23,40

Değişim1,56%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI