SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası İŞTİRAKİNİN ARAZİSİ ÜZERİNE 10 OTEL 5 GÜNÜBİRLİK ALAN-
SORU : Bera Holding bir türlü 20 liranın üzerinde kalamıyor. Bunun sebebi nedir? Gönderen : Mehmet Yetim27.03.2024, 20:46

Bir hissenin değerini belirleyen alıcı ile satıcı arasındaki dengedir. Alıcıların aşırı istekli olduğu noktada fiyat yukarı yönlü hareket ederken satıcıların harekete geçtiği noktada da fiyat aşağıda doğru gerileyecektir. Alıcının istekli olmasını sağlayan unsur şirketin ileriye dönük büyüme potansiyeli olurken satıcıların beklentisinin sona ermesi ya da elde ettikleri kârı yeterli görmesi gibi nedenlerle satışla geçmeleri mümkündür. Bera Holding’in fiyatı son üç yılda geniş bir bant aralığında inişli çıkışlı bir seyir izledi. Mayıs 2021’de en yüksek 17 TL’ye kadar çıktı. Ancak burada tutunamadı ve tekrar geriye düştü. Ekim 2022’den bu yana ise arada taşmalarda bulunmakla birlikte ağırlıklı olarak 10-16 TL aralığında gidip geldi. Mart ayının ilk haftası 21,56 TL’ye kadar yükselse de tutunamadı ve tekrar geriye düştü. Şimdilerde yine bu seviyeyi test ediyor. Son işlem gününde kapanışını 21,50 TL’den gerçekleştirdi. Son bir haftada alıcıların tekrar güçlenmesi hissenin yukarı yönelmesine olanak verirken devamının gelip gelmemesi biraz da satıcıların piyasaya inip inmemesine bağlı olacak. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise yüzde 65,99 iştiraki Taçhan Turizm ile alakalı. İştirakin aktifinde bulunan Seferihisar’daki 309.154 metrekare arazinin imar planının onaylandığı belirtildi. İmar durumuna göre arazide 10 adedi otel ve 5 adedi günübirlik alan oluştuğu belirtildi. Şirket oluşan imarlı parsellerin değerlendirilmesine yönelik çalışmalara başladığını ifade etti.

BERA HOLDING BERA

Alış0,00

Satış19,01

Gün İçi En Düşük18,98

Gün İçi En Yüksek19,95

PD/DD0,76

FK4,36

Fiyat19,01

Değişim-2,36%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI