SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜÇ YILDIR KÂRDA ARTIŞ VAR-
SORU : Bera Holding hakkında yorumunuzu ve stop seviyelerini öğrenebilir miyim? Sağlıklı bir hisse midir? Gönderen : Samet Olgun19.09.2022, 18:20

Borsada alınan hisseyle birlikte ilgili şirkete ortak olunduğu gerçekliği ile hareket edilmesi birçok sorunu ortadan kaldıracaktır. Ancak işlem yapan birçok yatırımcı, şirkete ortak olma düşüncesi ile değil hisselerdeki fiyat dalgalanmalarından istifade etmek gayesiyle hareket etmektedir. Bu yaklaşım tarzı ister istemez fiyatta gözlenen dalgalanmalardan etkilenme boyutunu yükseltmekte. Söz konusu durumdan daha az zarar görmek isteyenler ise önceden satış seviyelerini belirleyerek emirlerini verebilmekte. Piyasada “stop loss” olarak bilinen daha fazla kaybı önlemek için öncesinde belirlenen fiyat seviyelerinden satış emirlerinin verilmesi yaygın bir uygulama olsa da bunun sakıncalarının olduğunu not etmek gerekir. Zira bireysel yatırımcılar kadar büyük oyuncular da “stop loss” seviyelerini bilir ve bu seviyedeki satışların ardından alttan gerçekleştirdikleri güçlü alımlarla panik halde gerçekleşen satışları toplayarak kâr edebilmektedirler. Bu nedenledir ki bireysel yatırımcıların kısa vadeli fiyat dalgalanmaların peşinden koşarak kazanç elde etmeye çalışması yerine uzun vadede büyüyen firmaları takip etmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak Bera Holding’in fiyat seyri takip edildiğinde Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle gördüğü en düşük seviye 1,94 TL’den sonra yönünü yukarı çevirerek Mayıs 2021’de 34,26 TL’ye kadar çıktığı görülüyor. Buradan gelen satışlarla Şubat 2022’de düzeltilmiş verilerle 7,94 TL’ye kadar inen hisse, şimdilerde ise 16,74 TL seviyelerinde bulunuyor. Hisse geride kalan üç yılda oldukça hareketli bir seyir izlemekte. Son açıkladığı 2022 altı aylık faaliyet döneminde kârını yüzde 344 oranında artırdı. Geride kalan iki yılda kârında güçlü bir artış söz konusu. Bera Holding’in altı aylık performans göz önüne alındığında şirketin 2022 yıl sonunda da kârındaki artışı devam ettirme ihtimali yüksek görünüyor. Kârdaki artışın sürmesi hisseye yönelik ilginin güçlenmesine olanak verebilecektir.

BERA HOLDING BERA

Alış0,00

Satış19,47

Gün İçi En Düşük19,26

Gün İçi En Yüksek20,08

PD/DD0,78

FK4,46

Fiyat19,47

Değişim-1,17%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI