SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞTİRAKİNİ BÜNYESİNE KATACAK-
SORU : Kerevitaş hissesi bundan sonra nasıl seyreder? Dört yıldır elimde. Hisseyle ilgili değerlendirme yapabilir misiniz? Gönderen : Fatma Bozdağ21.02.2022, 17:01

Borsada özellikle bireysel yatırımcıların uzun vadeli hedeflerle hareket etmesi isabetli bir yaklaşım olarak değerlendirilmeli. Kuşkusuz böylesi yaklaşım stratejilerinin sonuç alabilmesi için ilgili şirketin kâr eden ve bu kârı istikrarlı şekilde büyüten bir yapıya sahip olması önemlidir. Kerevitaş ise düzensiz bir kârlılığa sahip. Bununla birlikte son iki yılda kârını artırmayı başardı. Açıklanan 2021 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki çıkış korunuyor. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonu bilançosunda da kârın büyüdüğünü gözlemlemek mümkün olabilecek. Kârdaki artışa rağmen hissenin fiyatında Ekim 2020’den bu yana düşüş yaşanıyor. Hisse, 2020 yılının son çeyreğine kadar yükselen bir ivme sergiledi ve 13 Ekim 2020 günü en yüksek 8,31 TL’yi test etti. Sonrasındaysa satıcılar daha etkin olurken yaşanan düşüşle birlikte geriledi. Halihazırda fiyatı 4,18 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemi gelişme ise yüzde 100 iştiraki Besler Gıda’nın birleşme suretiyle bünyeye dahil edilecek olmasıyla ilgili. Birleşme 2021 yıl sonu bilançosuna göre gerçekleşecek. Söz konusu işlem önemli nitelikte olması sebebiyle yatırımcıların ayrılma hakkı bulunuyor.

KEREVITAS GIDA KERVT

Alış0,00

Satış13,51

Gün İçi En Düşük13,40

Gün İçi En Yüksek13,43

PD/DD2,66

FK11,19

Fiyat13,51

Değişim1,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI