SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kerevitaş uzun zamandır takip ettiğim bir hisse. Bu hisseden gelecek beklentiniz nedir? Geçmiş senelerde olan zararlarını gidermiş kara geçmiş görünüyor. Ne dersiniz? Gönderen : Murat Yiğiter16.09.2019, 19:15

Bir şirketin zarardan kâra geçmesi önemli olup hisseyi de doğrudan olumlu yönde etkileyecek bir gelişmedir. Ancak borsadaki kimi firmalar bir yıl kâr elde etmekle birlikte ertesi yıl tekrar zarara dönmekte. Bu da yatırımcı nezdinde geçekleşen kâra temkinli yaklaşmayı gerektirmekte. Söz konusu durum Kerevitaş için de geçerli. Şirket son beş yılın dördünde zarar ederken sadece birinde kâr edebildi. Bir önceki yıl kâr ederken geçtiğimiz 2018’de tekrar zarara döndü. 2019’un ilk yarısında ise yine kâr açıklamış durumda. Önemli bir gelişme olmaması halinde firmanın yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır. Bu noktada asıl önemli olansa şirketin kârında istikrarlı bir devamlılığın olabilmesi. Söz konusu durum sağlanamadığı taktirde yatırımcının ilgisi de sınırlı kalmaya devam edecektir. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Ocak 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,05 TL’ye kadar çıktığı sonrasında gerilediği görülüyor. Geçtiğimiz mart ayında en düşük 1,41 TL’ye kadar inen hisse, şimdilerde ise 2,30 TL’den işlem görüyor. Oluşan kârın hisseye olumlu yönde bir desteği olmakla birlikte bunun geçtiğimiz yıl ulaşılan zirve seviyesine kadar devam edebilmesi için alıcıların daha fazla motivasyona ihtiyacı var. Öte yandan firmaya ait bazı varlıkların satışına ilişkin piyasada yer alan söylentileri şirket doğrularken muhtelif varlıklara tekliflerin geldiğini ancak somutlaşan bir gelişme olmadığını ifade etmekte. Aynı açıklamada somut bir teklifin alınması durumunda bunun kamuyla paylaşılacağı belirtildi.

KEREVITAS GIDA KERVT

Alış0,00

Satış13,56

Gün İçi En Düşük12,78

Gün İçi En Yüksek13,66

PD/DD2,67

FK11,23

Fiyat13,56

Değişim8,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI