SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞTİRAKİNDEKİ PAYINI AZALTACAK-
SORU : Kontrolmatik’in en son fiyatı ne olabilir? Hisse senedi hakkında bilgi alabilir miyim? Gönderen : Hüseyin Kaya22.08.2023, 17:53

Hisse senetlerinin fiyatı sürekli hareket halindedir. Fiyat hareketinin durağanlaşmasını ya da sabit kalmasını beklememeli. Kuşkusuz belli zaman dilimlerinde fiyat dar bir marj aralığında hareket edebilir. Böylesi durumlar alıcı ile satıcı güç dengesinin eşitlendiği zaman aralıkları olarak görülebilir. Ancak borsa dinamik bir alandır ve bir süre sonra gelecek haber ya da oluşacak gelişmelerle birlikte bu güç dengesi bir tarafın lehine değişkenlik gösterecektir. Borsaya Ekim 2020’de gelen Kontrolmatik, arada gerçekleştirdiği güçlü atakların sonrasında yatay bir kanala girmekte. Hisse bir süre sonra tekrar yeni bir atakla üst kanala çıkarak tekrar yatayda hareket etmekte. Bu şekilde gerçekleşen ataklar neticesinde çıktığı seviyede fiyatı hazmederek yükselişini sürdürüyor. Ekim 2020’de ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilerle 1,43 TL’ye denk gelen hisse şimdilerdeyse 269,40 TL’den işlem görüyor. Arada yaşanan dinlenmeler yatırımcısına uzun görünse de hissenin üç yılı doldurmadan fiyatını 188 kat artırdığını göz ardı etmemeli. Geçtiğimiz yıl kârını artıran şirket, 2023’ün altı aylık döneminde de kâr artışını sürdürüyor. Yüzde 174 oranındaki artışla birlikte dönem sonu kârını 327,5 milyon TL’ye çıkaran firma yıl sonunda da kâr büyümesini koruyacağı anlaşılıyor. Şirketin gerek piyasa defter değer gerekse fiyat kazanç oranı oldukça yüksek. Bununla birlikte sektör ortalamasının da düşük olmadığını not etmek gerekir. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise iştiraki Pomega Enerji Depolama’daki payının satışı ile ilgili. Şirket yüzde 89 paya sahip olduğu Pomega Enerji Depolama’nın yüzde 4 ile 9 aralığındaki kısmını Türk veya yabancı yatırımcıya satmak istiyor. Elde edilecek geliri ise Pomega Enerji Depolama’nın kapasite artışı için kullanacak.

KONTROLMATIK TEKNOLOJI KONTR

Alış0,00

Satış265,00

Gün İçi En Düşük255,75

Gün İçi En Yüksek272,50

PD/DD27,40

FK64,03

Fiyat265,00

Değişim2,12%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI