SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİŞTİRAKİN DEĞERLENMESİ DÖNEM KÂRINI BÜYÜTTÜ-
SORU : Yeşil Yapı hisseleri neden devamlı oynuyor? Neden yükselme gerçekleşmedi? Gönderen : Tuncay Celebi30.08.2023, 17:17

Yeşil Yapı’nın son dört yılda gelirleri hızla düştü. Sonucunda da esas faaliyetlerinden ötürü dört yılın ilk üçünde zarar yazdı. Geçtiğimiz yıl esas faaliyetlerinden ötürü kâra dönerken bunda Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler kaleminin bunda katkısı olduğunu not etmekte yarar var. Mevcut haliyle şirketin esas faaliyetlerinden ötürü kâr etme sıkıntısı yaşadığı görülüyor. Öte yandan firmanın geride kalan iki senede yıl sonu kârını büyüten unsur ise taşınmazların değer artışı olduğu görülüyor. Yeşil Yapı, son açıkladığı 2023 altı aylık dönemde kârını 6,9 milyon TL’den 137,1 milyon TL’ye yükseldi. İlk bakışta oldukça cazip bir artış olarak gözlenmekle birlikte altı aylık dönemde de kâr artışının esas faaliyetlerden kaynaklanmadığını hatırlatmakta yarar var. Şirketin dönem sonu kârını artıran ana kalem, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlarıyla alakalı. Yüzde 29,90 iştiraki konumunda bulunan Yeşil Global Enerji’nin Yeşil Yapı’ya ait pay değerinin 661,9 milyon TL’den 827,8 milyon TL’ye çıkması şirketin kârlılığını olumlu yönde destekledi. Ancak uzun vadede şirketin kârını büyütmesi gereken asıl unsur esas faaliyetlerden elde edilecek gelirler olması gerektiği unutulmamalı. Bu nedenle şirketin gelirlerinin daha fazla yakın takibe alınması gerekiyor. Yeşil Yapı ise bu noktada henüz arzu edilen performansın uzağında duruyor. Bu da ister istemez hissenin fiyatında güçlü ve istikrarlı bir çıkışı engelleyen en önemli sorun olmakta.

YESIL YAPI YYAPI

Alış0,00

Satış5,34

Gün İçi En Düşük4,35

Gün İçi En Yüksek4,86

PD/DD0,92

FK2,20

Fiyat5,34

Değişim9,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI