SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİSTİKRARLI KÂRLILIĞI YAKALAYAMAMASI İLGİYİ DÜŞÜRÜYOR-
SORU : Anel Elektrik hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu aralar yatay seyrediyor ama firma haberleri olumlu. Hisse için beklenti nedir? Gönderen : Ahmet Çelik25.12.2023, 18:36

Haziran 2010’da borsaya gelen Anel Elektrik, uzunca süre düşen ya da yatayda dalgalı seyir izledi. Hissenin fiyatı özellikle Haziran 2022’den bu yana daha belirgin bir çıkış sergilediği gözleniyor. 30 Haziran 2022 günü en düşük 2,15 TL’ye kadar gerilerken geçtiğimiz kasım ayında en yüksek 12,56 TL’yi test etti. Son bir aydaki düşüşün ardından şimdilerde ise 9,29 TL seviyelerinde bulunuyor. Veriler satıcıların henüz daha aktif olduğu yönünde. Bu da alıcıların güçlenmesini zorlaştırıyor. Şüphesiz satıcıların daha aktif olmasında firmanın zarar etmesinin etkisi bulunuyor. İki yıl üst üste zararın ardından 2022 faaliyet döneminde kâra dönen Anel Elektrik, dokuz aylık faaliyet döneminde yine zarar açıkladı. Düşen hasılat şirketin zarar yazmasında belirleyici faktör olarak öne çıkıyor. Güçlü bir gelire ulaşma noktasındaki sıkıntı, firmanın istikrarlı bir kârlılığı yakalamasına mani oluyor. Neticesinde yatırımcılar hisseye yönelik yaklaşımda mesafeli dururken hissenin değerlenmesi sınırlı kalmakta. Elektrik sektöründe olması sebebiyle ileriye dönük beklentisi olan bir şirket olmakla birlikte gelir ve kâr büyümesi sağlayamaması halinde bu beklentinin sonuç vermesi de ister istemez zorlaşmakta.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ANEL ELEKTRIK ANELE

Alış0,00

Satış21,50

Gün İçi En Düşük20,74

Gün İçi En Yüksek22,50

PD/DD5,17

FK0,00

Fiyat21,50

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI