SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİNANSAL GİDERLER ZARARA DÖNDÜRÜYOR-
SORU : Anel Elektrik’in güncel durumu nedir? Yatırımcılarının alternatif maliyetleri nelerdir? Bunlar hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Helin09.09.2020, 18:33

Anel Elektrik, arada düzeltmelerde bulunsa da son bir yılda sürekli yükselen bir ivmeyle hareket etti. Hisse, Ağustos 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 1,61 TL’yi test ederken sonrasında düzenli şekilde prim yaptı. Son olarak 31 Ağustos 2020 günü en yüksek 5,95 TL’ye kadar çıktı ve şimdilerde de 5,53 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissenin bir yıl içinde gerçekleştirdiği performans oldukça iyi. Ancak mali yapı aynı performansı sergilemekten uzakta duruyor. Şirket, son iki yılda kârını hızlı şekilde düşürdü ve son olarak 2020 altı aylık dönemde zarar açıkladı. Satış gelirlerindeki düşüşe rağmen esas faaliyetinden kâr etse de yüksek finansal giderler şirketin dönem sonunda zarar açıklamasına yol açtı. Yılın ikinci yarısında da finansal giderlerdeki artışın sürmesi şirketin yıl sonunda da zarar etmesine sebep olacaktır. Şirketin uzun ve kısa vadeli yükümlülüklerinin yüksek olması dövizdeki artışın ek maliyete yol açmasında sebep olurken kârlılık üzerinde de baskıya neden oluyor. Şirket ise olağanüstü yedeklerde bulunan fonu sermayeye ilave ederek mali yapıyı güçlendirme niyetinde. Bu amaçla 2 Eylül 2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında 110 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 81,82 artırarak 200 milyon TL’ye çıkartılması yönünde karar aldı. SPK’dan gerekli iznin alınmasının ardından sermaye artışı gerçekleşecek. Şirket 4 Eylül günü yaptığı bir diğer açıklamada ise yüzde 49’una ortak olduğu Katar’daki iştiraki Anel Mep’in yaklaşık 27,7 milyon dolar tutarında bir projeyi aldığını duyurdu. Buradan gelecek gelirin firmanın kârını desteklemesi beklenmeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ANEL ELEKTRIK ANELE

Alış0,00

Satış21,26

Gün İçi En Düşük20,66

Gün İçi En Yüksek22,16

PD/DD5,11

FK0,00

Fiyat21,26

Değişim-4,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI