SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİKİNCİ YARIDA DA GELİR VE KÂR ARTAR-
SORU : Fonet hisselerini kademeli olarak almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Yoksa başka hisse öneriniz var mı? Gönderen : Erdem Ekinci 01.09.2020, 19:21

Bilişim sektöründe faaliyet yürüten Fonet, mevcut konjonktürde ilgi gösterilen bir sektörde faaliyet yürütüyor. Kovit 19 salgını sebebi ile ekonominin daraldığı bir ortamda şirketin faaliyetlerini daraltmadan yürütme şansı bulunduğu gibi büyütme ihtimali de göz ardı edilmemeli. Son açıklanan 2020 altı aylık bilançosu da firmanın gelir ve kârlılığını artırdığını gösteriyor. Bu durum hisseye talebin canlı kalmasında etkili oluyor. Yaklaşık üç yıl önce borsaya açıklan şirket, özellikle son bir yıldır oldukça hareketli bir ivme sergiledi. Ekim 2019’da 2,55 TL’den işlem görürken Temmuz 2020’de en yüksek 11,96 TL’ye kadar çıktı. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde yaşanan düşüşün ardından geçtiğimiz mart ayında hızla değerlendiği ve son üç ayda zirvesinde yataya döndüğü gözleniyor. Alımların devam etmesi halinde hissedeki çıkışın sürmesi mümkün olabilecek. Son kapanışına göre 23,77 olan fiyat kazanç oranı son bir yılda hızla artmasına rağmen sektör ortalaması ile uyumlu. Ancak piyasa defter değeri aynı sürede 5,80’e çıkarken sektör ortalaması 3,80’de bulunuyor. Bu durum göstergelerin makul seviyeye gelebilmesi için kârın daha da yükselmesini zorunlu kılıyor. Şirket temmuz ayında yaptığı açıklamada yaklaşık 11,5 milyon TL tutarındaki Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyi kazandığını bildirirken Turkcell ile de 13,8 milyon TL tutarlı bir sözleşme imzalandığını duyurdu. Her iki gelişme yılın ikinci yarısında firmanın gelir ve kârlılığını olumlu yönde destekleyecektir. Şirketin geliri yılın ilk yarısında 30,5 milyon TL olduğu düşünüldüğünde mevcut iki gelişmenin yılın ikinci yarısında bu tutarı geçme olasılığını güçlendiriyor. Gelirdeki artış kâra olumlu yönde yansıdığı gibi hissenin fiyatını da destekleyecektir.

FONET BILGI TEKNOLOJILERI FONET

Alış0,00

Satış23,46

Gün İçi En Düşük23,80

Gün İçi En Yüksek23,80

PD/DD3,97

FK12,07

Fiyat23,46

Değişim-4,24%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI