SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİKİ YILDIR BÜYÜME İVMESİ GÜÇLÜ-
SORU : Gür-Sel Turizm Taşımacılık neden çıkmıyor? Hisse baskılanıyor olabilir mi? Gönderen : Coskun Kılıç 21.12.2023, 18:38

Borsada işlem gören hisselerin her zaman aynı istikamette hareket etmesi beklenmemeli. Piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak her hissede iniş ve çıkışların olması olağan bir durumdur. Asıl önemli olan hissenin uzun vadede nasıl bir seyir izlediğidir. Eğer firma gelir ve kâr büyümesini sağlıyor ve ileriye dönük büyümesini destekleyecek projeleri varsa çıkışı destekleyecek bir zeminin varlığından söz edilebilecektir. Bunun neticesinde de hissenin uzun vadede yükselmesi için gerekli koşullara sahip olduğu söylenebilecektir. Kısa zaman aralığındaki düşüşler ise bu noktada dalgalanma boyutunda kalacaktır. Gür-Sel Turizm hissesini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde Mart 2022’de düzeltilmiş verilerle ilk açılışını 8,95 TL’den gerçekleştirdiği ve geçtiğimiz kasım ayına kadar arada düşüşler olsa da çıkışını sürdürdüğü görülüyor. 20 Kasım 2023 günü en yüksek 80,05 TL’ye kadar çıkarken sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Şimdilerde de 59,80 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hisse, zirvesini test ettiği günden bu yana geriliyor olsa da işlem görmeye başladığı Mart 2022’den bu yana değer artışının yüzde … olduğu göz ardı edilmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğindeyse 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde kârını yüzde 235 oranında artırarak 340,4 milyon TL’ye çıkardığını gözlemekteyiz. Hasılattaki artış şirketin dönem sonu kârının artmasında etkili oldu. Geçtiğimiz yıl da kayda değer bir kâr artışı gerçekleştiren şirketin yılın son çeyreğinde önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da ivmesini sürdürmesi beklenmeli.

GUR-SEL TURIZM TASIMACILIK GRSEL

Alış0,00

Satış95,30

Gün İçi En Düşük91,90

Gün İçi En Yüksek96,50

PD/DD3,11

FK8,97

Fiyat95,30

Değişim2,47%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI