SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİKİ YIL ÖNCEKİ ZİRVESİNİN GERİSİNDE-
SORU : TGS Dış Ticaret’in bu sene kaç lira temettü vereceğini öğrenebilir miyim? Gönderen : Kaan Erdinç02.05.2023, 19:27

Bir şirketin düzenli temettü ödemesi kârı ile yakından alakalı bir durumdur. Öte yandan kâr ettiği halde farklı nedenlerle oluşan kârı ortaklarına vermeden bünyede tutmayı tercih eden firmalar da olabilmektedir. Şirketin ileriye dönük nakit ihtiyacı ya da olası yatırımları gibi sebeplerle kârın dağıtılmaması söz konusu olabilmektedir. Temettü yatırımcısı ise şirketin kârını büyütmesi kadar büyüyen kardan artan oranda nakit temettü almayı hedefler. Temettü veren şirketler içerisinde daha fazla kâr payı ödemesinde bulunan firmaları tercih ederek bu yönelimini belirginleştirir. Bu itibarla bir şirketin düzenli temettü ödemesi ve bunu büyütebilmesi özellikle belli bir yatırımcı kesimi açısından hisseye ilgiyi artıran bir durumdur. Tüm bunlardan ayrı olarak TGS Dış Ticaret temettü ödemesinde bulunmakla birlikte bunu düzenli gerçekleştirdiğini söylemek zor. Şirket, 2012 yılından bu yana borsada işlem görüyor ve bu süre zarfında sadece 4 kez nakit temettü ödemesi gerçekleştirdi. Son olarak geçtiğimiz yıl temettü ödeyen firma, bu yıl da hisse başına net 27 kuruş nakit kâr payı ödemesinde bulunacak. Yönetim Kurulunun aldığı karara göre temettü ödemesinin 31 Mayıs 2023 günü olması öngörülüyor. Hissenin fiyatı ise gerçekleştirdiği çıkışla birlikte Şubat 2021’de en yüksek 39,66 TL’yi test etti. Sonrasında bir daha bu seviyelere çıkamadı. Şimdilerde de 14,60 TL seviyelerinde işlem görüyor.

TGS DIS TICARET TGSAS

Alış0,00

Satış90,60

Gün İçi En Düşük83,20

Gün İçi En Yüksek94,60

PD/DD10,85

FK57,56

Fiyat90,60

Değişim4,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI