SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVEDE YATAY HAREKET-
SORU : TGS Dış Ticaret hissesinden aldım. Ama sürekli ya aynı seviye de ya da azıcık değişiyor. Bu şekilde daha ne kadar devam eder? Yükselme olasılığı var mı? Yoksa en iyisi zararına bozdurmak mı? Gönderen : Mehmet Kalkan22.11.2020, 21:07

Hisselerin fiyatıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken yanlış sonuçlara varmamak için uzun vadeli fiyat değişimlerinin göz önünde bulundurulmasında yarar vardır. Böylesi bir yaklaşım tarzı aynı zamanda zarar ihtimalini de minimize edecektir. Söz konusu durum TGS Dış Ticaret için de geçerlidir. Firmaya ait hisse, geçtiğimiz mart ayında en düşük 2,25 TL’den işlem görürken 23 Ekim 2020 günü en yüksek 10,34 TL’ye kadar çıktı. Son dört ayda zirvede yatay bir seyir izlese de öncesinde ciddi bir çıkış sergilediği gözleniyor. Bu itibarla bakış süresine göre hissenin fiyatına yönelik değerlendirmede de farklılık olacaktır. Ağustostan bu yana çıkmayan hatta düşen bir hisseden bahsetmek mümkünken mart ayından itibaren ele alındığında ciddi bir prim söz konusu olacaktır. Hissede mart ayından bu yana gözlenen çıkışa rağmen şirket 2020 dokuz aylık dönemde gelir ve kârını düşürdü. Piyasalardaki daralmadan olumsuz yönde etkilenen şirketin önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârını düşürdüğünü görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Şirketin mevcut fiyat seviyesine göre fiyat kazanç oranı ise 31,11 bu oran sektör ortalaması 15,10’un üzerinde bulunuyor. Oranın sektör ortalamalarına gelebilmesi için ya kârın artması ya da işlem fiyatının düşmesi gerekiyor.

TGS DIS TICARET TGSAS

Alış0,00

Satış57,05

Gün İçi En Düşük56,05

Gün İçi En Yüksek59,50

PD/DD9,13

FK36,17

Fiyat57,05

Değişim-3,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI